Nalazite se u > Župni info

25. listopada 2015. - 30. nedjelja kroz godinu

Katarina Kotromanić, Tabita, Darija

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Dimitrije, Dmitar, Lucijan

Ut.     - Bartolomej, Sabina, Gordana

Sri.    - Šimun i Juda Tadej apostoli
Čet.   - Darko, Narcis, Časlav, Donat

Pet.   - Pio V., papa, Marcel, Klaudije

Sub.  - Alfons Rodriguez, Kristofor

- Danas u svetištu majke Božje Trsatske završava hodočasnička godina svečanom zahvalnom Euharistijom. U 18 sati molitva Kraljici svete krunice i Euharistija u 18.30 sati. Euharistiju predvodi naš nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić.

U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Potičemo vas i pozivamo na pobožnost POS.

- Prošle nedjelje vaši darovi i milostinja namjenjeni su za misiorane i misije. Darovali ste 4.376,85 kn. Novac sam predao ekonomatu Nadbiskupije. Hvala!

- U iduću nedjelju slavimo svetkovinu Svih svetih. Svete mise u našoj crkvi su u 8; 10; 18.30 sati. Nakon Svete mise u 10 sati, u spomen na don Boskovo čudesno umnoženje kestenja djeci, Salezijanska je tradicija organiziranja kestenijade za sve župljane, djecu, mlade i sve pjevače. Kestenje i čaj pripravljaju Salezijanci surdnici, a za kolače molimo dobre domaćice, koje su u mogućnosti, nek nam pomognu i donesu do nedjeljne Svete mise.

Na Kozali je na Svi Svete župni blagdan za koji se pripremaju trodnevnicom. Svečanu Svetu misu u 11 sati predvodi naš nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić. Svetu misu u crkvi na Kozali u 15 sati predvodi također naš nadbiskup. Nakon Svete mise iz crkve kreće procesija prema središnjem križu groblja Kozala gdje će biti molitva i odriješenje za pokojne. Na svim gradskim grobljima Svete mise su na Svi Svete u 15 sati…

- Na Dušni dan i na dan Svih svetih mogu vjernici u svim crkvama dobiti potpuni oprost koji se može namijeniti samo za pokojne. Propisana djela za dobivanje oprosta su: pobožni pohod crkvi, u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje, dodavši Ispovijed i Svetu pričest te molitve na nakanu svetog Oca. Sve ovo vrijedi i u pohodu našim grobljima tijekom osmine Dušnog dana.

- Katekumeni (odrasle nekrštene osobe) koje to žele, imaju pripremu za sakrament Krštenja ili druge sakramente srijedom u 19 sati u Župnom uredu.

 

- Od tiska imate novi broj časopisa „Zvona", i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Upropašteni mandat. - Potrebne su opipljive promjene. - Biskup Warduni: „Vičemo svijetu: Mir, mir". Zašto zapreke kanonizaciji blaženog Stepinca? - Novac u središtu, čovjek na rubu. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak…
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi