Nalazite se u > Župni info

26. lipnja 2016. - 13. nedjelja kroz godinu

sveti Ivan i Pavao, Zoran, Virgilije

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Ćiril Aleksandrijski, Ladislav

Ut.     - Smiljan, Mirko, Ireenej

Sri.    - Petar i Pavao apostoli, Krešimir
Čet.   - Rimski prvomučenici, Ladislav, Emilijana

Pet.   - Aron, Šimun, Zvjezdana

Sub.  - Višnja, Mladen, Oton

- U srijedu, 29. lipnja blagdan je apostolskih prvaka svetih Petra i Pavla. Svete mise u našoj crkvi su u 7 i 18.30 sati.

- Iduća nedjelja je 14. nedjelja kroz godinu, Toma apostol, Tomislav, Tomo .

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje na koje vas potičemo i pozivamo.

- Sve katoličke udruge tijekom srpnja i kolovoza neće imati susrete u župi. Prvim tjednom u mjesecu rujnu započinjemo novu pastoralnu godinu. Svima želim ugodan ljetni odmor uz drage prijatelje, a najveći naš prijatelje je Isus Krist. Ne zaboravite svakdnevni susret s Isusovom riječi, i svakako nedjeljni susret s Njim u Presvetoj Euharistiji.

- U petak je „prvi petak" u mjesecu. Prije podne posjetit ćemo starije osobe u domu „Kantrida", poslije podne u našoj župi. U 18 sati je klanjanje POS a u 18.30 sati Sveta misa…

- Prema odluci HBK novčana pomoć za funkcioniranje ustanova Svete Stolice, zvana „Petrov novčić", skuplja se danas. Poznata vam je važnost Svete Stolice za upravljanje Katoličkom Crkvom, kao i nužnost sredstava potrebnih za njeno funkcioniranje. Akcija nas povezuje s mjesnim Crkvama cijeloga svijeta u želji nek nas Sveta Stolica, kao vrhovna ustanova što uspješnije predvodi u vjeri, nadi i ljubavi.

- Salezijanci u Oratoriju Marije Pomoćnice, u petak, 1. sripnja 2016. završavaju „Dječje ljeto" za osmoškolce (1-8 razred). Svakoga dana u molitvi, radionicama, druženju, igrama i radosti sudjeluje 320 djece iz naših župa.

- Povjerenstvo za sveučilišni pastoral Riječke nadbiskupije organizira kamp za mlade u Klenovici. U kampu će biti svećenik za duhovni program i animatori mladih. Smještajni kapacitet kampa je 50 mjesta. Mogu se prijaviti mladi od 15-30 godina. Dva su termina: (22.-29. srpnja 2016.) i (29. srpnja do 5. kolovoza 2016.).

- Od tiska imate novi broj časopisa „Zvona", „Don Bosko Danas" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Blaženi Stepinac, vizionar ujedinjene Europe. - Političke odluke i zdrav razum. - Svećeništvo je samo dar Božjega milosrđa. - Što je humana ekonomija? - Teško zemlji ako u njoj djeca gladuju. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak...
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi