Nalazite se u > Župni info

26. prosinca 2017. - Sveti Stjepan - Prvomučenik

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Ut.     - Stjepan Prvomučenik

Sri.    - Ivan apostol i evanđelist Ivana, Ivančica, Teodor
Čet.   - Nevina dječica, mučenici, Neven, Nevenka, Mladen, Mladenka

Pet.   - Toma Becket, Tomislav, David kralj

Sub.  - Feliks, Srećko

- U utorak, 26. prosinca blagdan je svetoga Stjepana. Svete mis su u 8 i 18.30 sati.

- Iduća nedjelja je sveti Silvestar, Silvija, Stara godina. Svetkovina Svete Nazaretske obitelji: Isusa, Marije i Josipa. Svete mise su u: 8; 10; i Sveta misa zahvalnica u 18.30 sati.

- Blagoslov obitelji započinjemo u utorak, 26. prosinca 2017. godine. Raspored ste dobili u Božićnom pismu s prijavnicom. Utorak: Ante Pilepića, Creska, Izviđačka. Srijeda: Silva Milenića Lovre, Kastavska, Prolaz Marčeljeve Drage. Četvrtak: Istarska. Petak: Milutina Bataje, Mate Balote. Subota: Ede Jardasa. - Potrudite se vratiti prijavnicu iz Božićnog pisma kako bismo znali jeste li u prijepodnevnim ili poslijepodnevnim satima u svom stanu ili kući. Ako netko nije primio Božićno pismo, a želi blagoslov obitelji, nakon Svete mise u sakristiji ispunit će prijavnicu.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Hvala svima koji su pomagali postaviti borove: gospodinu Ivanu Ivetcu, Grgi, Marčelu i Darku. Hvala svima koji su pripremili jaslice: Gabrijeli, obitelji Franolić, obitelji Nemetz, obitelji Močinić, obitelji Škarica, Juri Račiću. I ove godine gospođa Nora darovala je borove za crkvu. Hvala sestri Kruni i gospođi Ines za kićenje crkve. Hvala svima vama dragi župljani koji ste dolazili na zornice, s. Kruni i članovima zbora koji su predvodili pjevanje na Zornicama i Salezijansku pjevanu devetnicu... Hvala Salezijancima suradnicima, posebno Jelici i Veri koje su svaki dan pripremili čaj, kolače, kavu i čišćenje dvorane i okoliša. Hvala gospođi Sonji, Marinu, Marčelu, Juri Račiću i ostalima za dijeljenje „Božićnih pisama". Hvala dobrim gospođama, na darovima, prilozima, kolačima. Hvala obiteljima, Nemetz, Močinić, Komadina koji su ovoga Božića materijalno pomogli najsiromašnijim obiteljima na Kantridi. Hvala gospodinu Ivanu Ivetcu za dar kivija potrebnima. Hvala gospođi Gabrijeli za uređenje crkve i jaslica. Marinu, Matiji, Jeleni i Gabrijeli za kićenje borova.

- Što slavimo na Božić i odakle sve dobiva svoj smisao? Odgovor nalazimo u pogledu na jaslice i u slušanju Božićnog Evanđelja. Na Božić se rodio Isus Krist. Božić je svetkovina radosti za ljude. Od rođenja Isusa u štalici u Betlehemu ovisi sve: Kao pastiri i mi kršćani ponizno klečimo pred utjelovljenim Bogom koji je došao, i otkupio nas. Dijete iz Betlehema traži: Ne umišljaj se važnim i velikim! Ne stavljaj sebe u središte, misli na druge. Imaj srca za svoje bližnje. Na kraju zemaljskog životnog puta samo se ljubav broji.

- Blagoslovljen Božić Vama koji ste sudjelovali u Euharistijskom slavlju, svima bolesnima, našim pomorcima, vojnicima, policajcima, invalidima, svim stanovnicima Kantride. Blagoslovljen Božić žele Vam: župnik don Ivan, župni vikar don Šime. Članovi ŽPV-a i ŽEV-a... Božićnoj čestitci pridružuje se i naš nadbiskup, mons. dr. Ivan Devčić, koji svim župljanima čestita Božić, Božićne blagdane i blagoslovljen početak Nove 2018. godine...

- Od tiska imate novi broj "Zvona", don Bosko Danas", „Biblija danas", „Riječka Majka, Krucifiska Kozulić" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Božić, oslobađanje čovjčnosti. - Američki kongresnik Smith: „Nerođena djeca pate". - Odgovoriti na iščezavanje smisla Božića. - Božićni običaji, tradicija i kultura. - Uzmite, čitajte, i drugima preporučite Katolički tisak… Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi