Nalazite se u > Župni info

2. travnja 2017. - 5. korizmena nedjelja

sv. Franjo Paolski, Božidara, Teodora, Leopold

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Siksto, Rikard, Svevlad, Radojko

Ut.     - Izidor, Platon, Benedikt

Sri.    - Vinko Fererski, Irena, Krescencija
Čet.   -
Irenej, Petar Veronski, Prudencije

Pet.   - Ivan de la Salle, Herman, Teodor, Serapion

Sub.  - Dionizije, Timotej, Diogen, Klement

- Danas, 2. travnja 2017. godine, četvrti je redovni susret članova ŽPV-a i ŽEV-a, u 17 sati u Župnom uredu.

- Iduća nedjelja je Cvjetnica, nedjelja Muke Gospodinove. Ispred naše crkve, na klupama, moći ćete uzeti maslinove grančice. Na svim Svetim misama, kao i svake godine skupljat ćemo prilog za Caritas naše Riječke Nadbiskupije koji je plod vjerničkog korizmenog odricanja za siromašne, svi prikupljeni darovi župnik predaje nadbiskupu na Veliku srijedu, na Svetoj misi posvete ulja u 10.30 sati u katedrali svetog Vida, na koju ste pozvani.

Sveti Maksim, Demetrije, Hugo, Celestina.

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje POS. U utorak je 4. od 13. utoraka pobožnosti u čast svetom Antunu Padovanskom…

- Put križa, u našoj crkvi, je još u petak i nedjelju u 18 sati.

- Susret hrvatske katoličke mladeži bit će od 29.-30 travnja 2017. u Vukovaru.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Koncert svjetski poznatog Zbora mladih "Taplow choir" iz Engleske (njih 70) bit će u Katedrali svetog Vida u utorak 4. travnja s početkom u 20 sati. Ulaz slobodan.

- Pozvani ste, u utorak, 4. travnja 2017. godine u 19 sati, u dvoranu Nadbiskupskoga doma u Rijeci, na predstavljanje knjige doc. dr. sc. Nikole Vranješa: „Za novi život u Kristu". Prilozi pastoralu sakramenata.

- Preduskrsna duhovna obnova za studente i srednjoškolce naše Nadbiskupije održat će se u četvrtak, 6. travnja u crkvi Uznesenja BDM u Rijeci u 19.30 sati.

- Glazbeno-scenski prikaz križnog puta je na Koblerovu trgu, kod katedrale svetog Vida, 7. travnja 2017. u 17 sati.

- Priliku za Uskrsnu svetu Ispovijed, u našoj crkvi, imaju svi župljani redovito svaki dan prije jutarnje i večernje Svete mise. U utorak, 11. travnja 2017. godine, u 17 sati, organiziramo zajedničko slavlje sakramenta Pomirenja s pojedinačnom Ispovijedi i odrješenjem. Doći će dvojica svećenika iz drugih župa. - U petak je Prvi petak u mesecu travnju. Prije podne posjetit ćemo starije osobe u "Domu Kantrida", poslije podne u našoj župi. Put križa je u 18 sati i Sveta misa u 18.30 sati.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", „Mali koncil MAK", „Don Bosko Danas" i „Glas Koncila" s brojnim vrijednim prilozima: - Hoće li Unija ostati vjerna svojim korijenima i idealima svojih otaca? - Nakon pobačaja i obraćenja: „Nisam reagirao kao muškarac". - Treba li žena biti podložna? I što to zapravo znači? - Uz sve izazove, brak je zabavan, prirodan… - Besmislen projekt, opasnost za Cetinu i ljude. - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak… Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi