Nalazite se u > Župni info

31. siječnja 2016. - 4. nedjelja kroz godinu

sveti Ivan don Bosko, Viktor, Julije

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Brigita Irska, Miroslav

Ut.     - Prikazanje Gospodinovo - Svijećnica

Sri.    - Blaž, Vlaho,Tripun
Čet.   - Izidor, Veronika

Pet.   - Agata, Dobrila, Jagoda, Modest

Sub.  - Pavao Miki, Doroteja, Dora

- Iduća nedjelja je 5. kroz godinu, sveti Rikard, Držislav, Maksim, Julijana.

- U utorak, 2. veljače je Svijećnica, Prikazanje Gospodinovo. Svete mise u našoj crkvi su u 7; 9; i u 18.30 sati. Blagoslov svijeća bit će pod svim Svetim misama. Cjelodnevno Euharistijsko klanjanje započinjemo nakon Svete mise u 9 sati.

- U srijedu u 18.30 sati je susret s roditeljima ovogodišnjih Prvopričesnika, a u četvrtak u 18.30 susret s roditeljima krizmanika u 18.30 sati, u crkvi.

- U petak je prvi petak u mjesecu. Prije podne posjećujemo starije osobe u domu „Kantrida", poslije podne u župi. Klanjanje POS u 18 sati i Sveta misa u 18.30.

- U srijedu, 3. veljače je sveti Blaž, zaštitnik od bolesti grla. Na jutarnjoj Svetoj misi u 7 sati i na večernjoj u 18.30 sati, koji želite, možete primiti blagoslov grla.

- U subotu 6. veljače 2016., početak je Pastirskog pohoda našega nadbiskupa mons. dr. Ivana Devčića svim vjernicima na Kantridi. U 17.30 sati, u Župnoj crkvi susret je s prvopričesnicima, krizmanicima i njihovim roditeljima, u 18.30 sati Sveta misa i u 19.30 sati susret s članovima ŽPV-a i ŽEV-a.

- U nedjelju, 7. veljače 2016., u 10 sati nadbiskup predvodi svečanu Svetu misu. U 11 sati je susret s članovima Župnog pjevačkog zbora, zborom mladih, Salezijancima suradnicima, članovima Obiteljske zajednice, i „Vojska Bezgrešne".

- U četvrtak, 4. veljače 2016. u 19.30 sati u dvorani Nadbiskupskoga doma, ulica Ivana Pavla II., broj 1., održava se Kulturna tribina Teologije u Rijeci: „Milosrđe kod sv. Terezije Avilske". Predavač je dr. sc. Edvard Punda, s teologije u Splitu.

- Drugi Tjedan za obitelj u jubilarnoj godini Milosrđa, Riječke Nadbiskupije, počet će u petka, 5. veljače 2016. u „Dvorani Riječke nadbiskupije, Ivana Pavla II.), u 18.30 sati. Tribina i tema: „Obitelj i milosrđe u godini milosrđa", predavač s. Nela Gašpar. U subotu 6. veljače u katedrali sv. Vida u 16 sati „Proslava Dana života" službom svjetla i blagoslovom djece i trudnica, predvodi mons. dr. Ivan Devčić. U nedjelju, 7. veljače proslava „Dan života". Sveta misa na nakanu zahvale za život.

- Od tiska imate časopis „Don Bosko Danas", „Ladonja", „Srce Isusovo i Marijino" i novi broj Glas koncila koji donosi brojne vrijedne naslove: - Istina o blaženom Stepincu „zakoračila na put s kojega nema povratka". - Tko to najavljuje ideološki rat? - Hrvatska još nije provela geopolitičku integraciju. - Otočac oživio povijest na kamenu. - Svjedočanstvo: od prostitucije do dostojanstva. - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak…
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi