Nalazite se u > Župni info

3. veljače 2018. - Sveti Blaž, Vlaho

Toma Akvinski, Tomislav

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Hrvoje, Valerije, Tvrtko, Zdeslav, Zdravko

Ut.     - Martina, Gordana, Darinka, Tina Hijacinta

Sri.    - sveti Ivan don Bosko, Viktor, Julije
Čet.   - Brigita Irska, Miroslav

Pet.   - Prikazanje Gospodinovo - Svijećnica

Sub.  - Blaž, Vlaho,Tripun, Šimun

- Iduća nedjelja je 5. kroz godinu, Andrija, Izidor, Veronika.

- U ponedjeljak, 29. siječnja, u centru za mlade Riječke nadbiskupije „Blaženi Miroslav Bulešić" (Slavka Krautzeka 74 - Rijeka), održat će se tribina o „Istanbulskoj konvenciji" s početkom u 19.30 sati.

- Salezijanska obitelj u Rijeci slavi u crkvi Marije Pomoćnice blagdan svetog Ivana don Boska, u srijedu, 31. siječnja 2018. godine. Pripremaju se trodnevnicom. Svaki dan u 17.50 sati je Marijanska pobožnost i molitva don Bosku, a u 18.30 sati je Sveta misa. Prije Svete mise u 18 sati mogućnost je za svetu Ispovijed. Trodnevnicu propovijeda don Niko Šošić, salezijanac. Na sam blagdan Svete mise kod Salezijanaca su u 9 sati predvodi don Josip Ljubić; u 10.30 sati predvodi don Danijel Dragičević; u 12 sati predvodi don Tunjo Blažević. Svečana Sveta misa u 18.30 sti koju predslavi riječki nadbiskup i metropolit, mons. dr. Ivan Devčić.

U našoj crkvi na Kantridi u srijedu, 31. siječnja nema večernje Svete mise.

- U petak, 2. veljače 2018. godine je Prikazanje Gospodinovo, Svijećnica, Dana osoba posvećenog života. U crkvi Sv. Jeronima molili bismo „Večernju" u 17.30 sati. Uvodni predvoditelj je don Dragutin Detić, salezijanac. Nakon večernje bila bi procesiji do Katedrale svetoga Vida gdje bismo slavili Svetu misu. Svetu misu predvodi mons. Nikola Uravić.

Svete mise na Svijećnicu u našoj crkvi, na Kantridi su: u 7 i u 18.30 sati. Blagoslov svijeća bit će ujutro i navečer.

- 1. veljače 2018. u 18.30 sati, roditelji ovogodišnjih Krizmanika sudjelovat će u slavlju Svete mise i ostati nakon Svete mise na susretu u crkvi. - Krizmanici župa Kastavskog dekanata imaju susret u Osnovnoj školi "Srdoči", subota, 3. veljače 2018. u 10 sati.

- U petak je prvi petak u mjesecu. Prije podne posjećujemo starije osobe u domu „Kantrida", poslije podne u župi. Klanjanje POS u 18 sati i Sveta misa u 18.30. sati.

- U subotu, 3. veljače je sveti Blaž, zaštitnik od bolesti grla. U slavlju Svetih misa 7; i 18.30 sati, koji želite, možete primiti blagoslov grla, po zagovoru svotoga Blaža, biskupa i mučenika.

- Od tiska imate časopise: „Don Bosko Danas", i novi broj Glasa Koncila – Kako do bolje budućnosti kršćanskoga jedinstva. - Zašto Hrvatska financira kulturu koja ju ruši? - Kripta u kojoj se svaka nevolja čini rješivom. - Kako je majka bolesnoga djeteta zapjevala na Uskrs. - „Sve vrije, a GK donosi par redaka". - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi