Nalazite se u > Nadbiskupija

40 prvašića Katoličke osnovne škole prvi put sijelo u školske klupe

40 prvašića Katoličke osnovne škole prvi put sijelo u školske klupe

Četrdeset prvašića u dva razredna odjeljenja Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić" u Rijeci u ponedjeljak 5. rujna prvi je put sijelo u školske klupe. Tim povodom u Velikoj dvorani Škole upriličen je prigodan program za početak nove školske godine. Dobrodošlicu mališanima i njihovim roditeljima poželio je i riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić predvodeći svečano misno slavlja sa zazivom Duha Svetoga u povodu početka nove školske godine.

Roditeljima je poručio kako su i oni dio Katoličke osnovne škole, jer odgojni proces djeteta je jako dug i zahtjevan i škola je produžena ruka obiteljskoj školi koju dijete dobiva u svome domu. Želja svih je da dijete odrasta u dobru i u mudrosti te da ono što nauče kasnije znaju primjenjivati. Također, želja svih je živjeti u vjeri prema Božjim zapovijedima te rasti u milosti i dobroti prema svakom čovjeku. U Godini milosrđa papa Franjo proglasio je Majku Terezu svetom. Ona je svojim životom i djelovanjem bila primjer milosrđa, rekao je nadbiskup.

Zaključujući propovijed potaknuo je sve da po uzoru na riječi sv. Pavla budu – djeca Božjega svjetla. To znači da unosimo to svjetlo tamo gdje ima nesloge i nerazumijevanja, pojasnio je propovjednik. Na kraju je svim učenicima poželio uspješnu novu školsku godinu, osobito prvašićima koji su toga dana započeli svoje školovanje.

U povodu početka nove školske godine prigodan program u Velikoj dvorani izveli su učenici drugog razreda Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić" u Rijeci, dok je prvašićima i ove godine Riječka nadbiskupija osigurala besplatne udžbenike.
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi