Nalazite se u > Župni info

4. veljače 2018. - 5. nedjelja kroz godinu - Dan života

Dan života - Andrija, Izidor, Veronika.

Svete mise nedjeljom: 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Agata, Dobrila, Jagoda, Modest

Ut.     - Sveti Pavao Miki i 26. Japanskih mučenika, Doroteja, Dora, Silvan

Sri.    - Pio IX. papa, Maksim, Julijana, Rikard, Držislav
Čet.   - sveti Jeronim Emilijani, Jerko, Mladen

Pet.   - sveta Skolastika, Apolonija Aleksandrijska

Sub.  - Alojzije Stepinac, Vjekoslav, Vilim

- Iduća nedjelja je 6. kroz godinu, Gospa Lurdska, Marija, Mirjana.

- Danas, u 17 sati, u Župnom uredu, treći je susret članova ŽPV-a i ŽEV-a. Crkva slavi Dan života, i Obiteljski tjedna u Riječkoj nadbiskupiji.

Ponedjeljak, 05. veljače 2018. u 10 sati

- U dvorana Nadbiskupijskog ordinarijata, Međudekanatski susret za sve svećenike i redovnike; predavač: dr. sc. Pero Aračić s  temom:

Trauma rastave i razvoda braka i obitelji - uzroci i posljedice, kako dalje?

Utorak, 06. veljače 2018. u 11 sati

- U dvorana Nadbiskupijskog ordinarijata susret za sve civilne ustanove koje se bave odgojem, brakom i obitelji... Pozvani su župni suradnici, vjeročuitelji, članovi župnog-pastoralnog i ekonomskog vijeća, članovi zajednica obitelji i svi zainteresirani. Predavač: dr. sc. Pero Aračić s  temom:

Trauma rastave i razvoda braka i obitelji, uzroci i posljedice, kako dalje?

Četvrtak, 08. veljače 2018.

- U 10.30 sati u kapelici „Doma za starije i nemoćne osobe na Kantridi", povodom Svetskog dana bolesnika, Svetu misu predslavi naš nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić. - Klanjanje POS i molitva za obitelji u našoj crkvi na Kantridi je u 18 i Sveta misa u 18.30. sati. - U orgnizaciji „Marijanskog zavjeta za Domovinu", svakog četvrtka u 19.45 sati, nakon klanjanja, na Trsatu, ispred Aluje Ivana Pavla II., okupljaju se branitelji i mladi na molitvu svete krunice za Domovinu.

Petak, 09. veljače 2018.

 - Krunica u našoj župi u 18 sati i Sveta misa u 18.30 sati, za obitelji.

Subota, 10. veljače 2018.

- Župa svete Ane, na Gornjoj Vežici, slavi župnog suzaštitnika, Stepinčevo. U Petak 9. veljače u 17.30 svečanost otvorenja izložbe „Stepinac - Put svetosti". Izložbu otvara mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup i mons. Sanjin Francetić. Izložba je zamišljena i prvi puta postavljenja u Europskom parlamentu u Bruxellesu, a uz župni blagdan na Vežici, prvi put je na području Riječke Metropolije. - Na sam blagdan, 10. veljače mons. Juraj Batelja, postulator kauze u 10 sati predstavit će knjigu o blaženom Alojziju Stepincu, i propovijedati u Euharistijskom slavlju u 11 sati, koje će predsjedati mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup. Sveta misa i molitva za obitelj, blagoslov djece, trudnica i bračnih parova. - Izložba je otvorena svaki dan do kraja mjeseca veljače, od 16 do 17.30 sati.

Iduće nedjelje, 11. veljače 2018.

- U našoj župi na Kantridi u slavlju Euharistije u 10 sati podijelit ćemo sakrament Bolesničko Pomazanje svima koji ispunjavaju tražene uvjete.

Nedjelja, 11. veljače 2018.

- blagdan je Gospe Lurdske, i 26. Svjetski dan bolesnika. Nadbiskupijska proslava je u crkvi Gospe Lurdske kod o. Kapucina.

Svetu misu s bolesnicima u 12 sati, predslavi naš nadbiskup, mons. dr. Ivan Devčić. Misa župnog blagdana, Gospe Lurdske je u 19 sati, Euharistiju predvodi mons dr. fra Ivica Petanjak, krčki biskup.

Ponedjelja, 12. veljače 2018.

Svetu misu u kapeli Psihijatrijske bolnice Lopača, u 11.30 predvodi vlč. Marko Stipetić.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Veritas", Mali Koncil „MAK", „Ladonja", „Biblija Danas", i Glas koncila koji donosi brojne vrijedne priloge: - Tko su današnji kradljivci majčinstva? - Izložba o Jasenovcu u UN-u: Vlasti su dužne otkriti istinu. - Postkomunističke zemlje moraju proći i moralnu tranziciju. - Rastavljeni i ponovno civilno vjenčani: „Pastoralna ljubav" u svakom slučaju. - Partija je „provjerila" svih 50.000 „matičara". - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak, a danas svakako uzmite novi broj Župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi