Nalazite se u > Župni info

5. veljače 2017. - 5. nedjelja kroz godinu

Agata, Dobrila, Jagoda, Modest.

 Svete mise nedjeljom: 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Sveti Pavao Miki i 26. Japanskih mučenika, Doroteja, Dora, Silvan

Ut.     - Pio IX. papa, Maksim, Julijana, Rikard, Držislav

Sri.    - sveti Jeronim Emilijani, Jerko, Mladen
Čet.   - sveta Skolastika, Apolonija Aleksandrijska

Pet.   - Alojzije Stepinac, Vjekoslav, Vilim

Sub.  - Gospa Lurdska, Marija, Mirjana, Svjetski dan bolesnika

- Iduća nedjelja je 6. kroz godinu, Damjan, Zvonko, Zvonimir

- Danas, 5. veljače, u 17 sati, u Župnom uredu, treći je susret članova ŽPV-a i ŽEV-a. Crkva slavi Dan života, i Treći Obiteljski tjedna u Riječkoj nadbiskupiji. - Ponedjeljak, 6. veljače: Susret obiteljskih župnih animatora u 18.30 sati u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata. - Utorak, 7. veljače: Radionica za roditelje u vrtićima (Krnjevo i Viškovo) od 17 do 18.30 sati. Srijeda, 8. veljače: Samostan sestara Presvetog Srca Isusova, Pomerio 17., Sveta misa za obitelji u 18 sati, nakon Euharistije klanjanje POS. Četvrtak, 9. veljače: Katolička osnovna škola „Josip Pavlišić", Tribina: Tko je odgovoran za prijenos vrednota djetetu: Obitelj, škola, Crkva? Petak, 10. veljače: U našoj crkvi u 18 sati klanjanje POS za obitelj i Sveta misa u 18.30 sati. Subota, 11. veljače: U našoj crkvi u 18 sati krunica za obitelj, i Sveta misa u 18.30 sati. U nedjelju 12. veljače: Dan braka. U katedrali svetog Vida mons. mr. Emil Svažić, generalni vikar, predvodit će misno slavlje u 11 sati.

- U našoj crkvi utorkom je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivani ste!

- U Četvrtak, 9. veljače u 10.30 sati u kapelici „Doma za starije i nemoćne osobe na Kantridi", Svetu misu predslavi naš nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić. - Ponedjelja, 13. veljače 2017. Svetu misu u kapeli Psihijatrijske bolnice Lopača predvodi vlč. Marko Šarić.

- U Subotu 11.veljače 2017., blagdan je Gospe Lurdske, i XXV. svjetski dan bolesnika. Glavna proslava svjetskog dana bolesnika je u crkvi Gospe Lurdske kod o. Kapucina. Svetu misu s bolesnicima u 12 sati, predslavi naš nadbiskup. Misa župnog blagdana, Gospe Lurdske je u 19 sati.

- Riječka Nadbiskupija i ogranaka Matice Hrvatske u Rijeci pozivaju vas, u subotu, 11. veljače u 18 sati u dvoranu Nadbiskupskoga doma u Rijeci, na predstavljanje knjige: „Crkva Hrvatskih mučenika na Udbini od ideje do ostvarenja" i projekt „Svehrvatski grob, kamo s ostatcima bezimenih hrvatskih žrtava iz gorbišta, jama po Sloveniji i Hrvatskoj?

- Susret hrvatske katoličke mladeži održat će se od 29. do 30 travnja 2017. godine u Vukovaru. Prijave su u tijeku u Župnim uredima, a traju do 17. veljače 2017.

- Iduće nedjelju u 10 sati proslavit ćemo dan bolesnika na župnoj razini.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Veritas", Mali Koncil „MAK", „Ladonja", „Biblija Danas", „Glasnik Srca Isusova i Marijina i Glas koncila koji donosi brojne vrijedne priloge: - Rječito manipuliranje hrvatskom rukometnom reprezentacijom. - Mobilizirati savjesti i donijeti mjere za zaštitu života. - Zašto kultura gubi mjesto u sveopćoj estradizaciji? - Obiteljska svjedočanstva: „Najviše što možemo dati jest život". - Vjera izgrađuje dijalog i pomirenje. - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak, a danas svakako uzmite novi broj Župnog listića „Padovanac"…
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi