Nalazite se u > Župni info

6. prosinca 2015. - 2. nedjelja Došašća

Sveti Nikola biskup, Niko, Nikolina!

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Ambrizije, Dobroslav, Sabina

Ut.     - Bezgrešno začeće BDM, Imakulata

Sri.    - Valerija, Zdravka, Ciprijan, Radmila
Čet.   - Gospa Loretska, Judita, Julija

Pet.   - Damaz, Damir, Sabin

Sub.  - BDM Guadalupska, Špiro

- Danas, 6. prosinca 2015. je sveti Nikola biskup. Nakon večernje Svete mise u 18.30 sati, Prvopričesnici imaju recitacije, a lijepu riječ i darove djeci u našoj crkvi podijelit će sveti Nikola...

- U utorak, 8. prosinca proslava je svetkovine Bezgrešnog Začeća BDM. Svete mise u našoj crkvi su u 6.45 sati - Zornica, i u 18.30 sati.

- Iduća nedjelja je 3. nedjelja Došašća, sveta Lucija, Luca, Svjetlana. Nedjelja je Caritasa, prikupljanje pomoći najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj. Ove godine to činimo pod nazivom „Za 1000 radosti" - „Zagrli svijet"! Bog božićnim događajem u Isusu grli svijet i svakoga čovjeka. I mi u svakodnevnom životu zagrlimo čovjeka i svijet ljubavlju, dobrotom, strljivošću, služenjem, nadom, opraštanjem. U našoj Domovini potrebno je više takvih zagrljaja i što više ljudi koji će ih odvažno htjeti pružati onima koji se ne mogu sami nositi sa životnim teškoćama, oskudicom, bolesti, nezaposlenosti, siromašnima. Neka zagrljaj milosrđa postane našim trajnim opredjeljenjem, praksom i životnim stilom.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost Isusu Kristu prisutnom u POS?

 

- Hvala Salezijancima suradnicima, Jelici, Gabrijeli, Veri koji su pripremali darove i darovali za djecu 1.000 kuna. U kutijici na stoliću darovali ste 1.230 kuna. Vašom dobrotom pripremili smo 110 darova djeci. Iskrena hvala na Vašoj dobroti.

- Svete mise Zornice su u 6.45 sati. Pozivamo vas na Euharistijsko slavlje i druženje nakon Svete mise u vjeronaučnoj dvorani.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Organizirana Božićna ispovijed za sve župljane u našoj crkvi bit će: utorak 22. prosinca u 17 sati. Školska djeca ispovjedit će se na župnoj katehezi…

- Otvaranje Svetih vrata u Rimu 8. prosinca 2015. počinje Godina milosrđa na planu opće Crkve. Naša mjesna crkva otvorit će Godinu milosrđa 13. prosinca 2015. godine. U 10.30 sati vjernici su pozvani u crkvu Uznesenja BDM, „Kosi toranj", odakle se u procesiji kreće prema katedrali svetoga Vida. Otvaranjem glavnih vrata Katedrale, koja će u godini jubileja simbolizirati vrata milosrđa, otvorit će se i Godina milosrđa, nakon čega nadbiskup predvodi Euharistijsko slavlje u katedrali svetoga Vida.

U našoj župi otvaranje Godine milosrđa je u nedjelju 20. prosinca u slavlju Svete mise u 10 sati. Geslo Godine milosrđa je: „Milosrdan kao Otac". Oživjet ćemo pobožnost Milosrdnom Isusu i klanjanja na temu milosrđa. Možete kupiti novi prigodni moltvenik Jubileja: „Kako primiti Božje milosrđe", - 10 kn.

"Jerihonsko" bdjenje, klanjanje u katedrali svetoga Vida od (9. XII. 2015.-12.XII.2015.), "96 sati za Gospodina". Klanjanje traje neprekidno od 8 sati ujutro od 9. XII. 2015. do 8 sati ujutro 12. XII. 2015., osim jutarnjih Svetih misa. U bdjenje su uključene udruge i zajednice naše nadbiskupije.

- Od tiska imate novi broj časopisa „Don Bosko Danas", i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Koje su poruke američkoga povratka u Hrvatsku? - Papa: „Samo me dovedi, ako treba i padobranom". - „Kako se snaći u renesansi astrologije"? - Koje je najučinkovitije sredstvo protiv rastave? - Može li se naprijed s „mrljom" u životopisu? - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak.
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi