Nalazite se u > Župni info

8. svibnja 2016. - 7. uskrsna nedjelja

Ida, Ulrika Nisch - Majčin dan

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Katarina Bol, Pahomije, Kristofor

Ut.     - Ivan Merz, Gospa Trsatska

Sri.    - Ljerka, Lela
Čet.   - Leopold Bogdan Mandić

Pet.   - Gospa Fatimska, Ema

Sub.  - Matija apostol, Mate, Matko, Mateja

- Iduća nedjelja je Nedjelja Duha Svetoga - Pedesetnica, Izidor, Sanja, Sjećanje na Bleiburg.

- Sestre Kćeri Marije Pomoćnice u Petak slave svetkovinu svoje utemeljiteljice svete Marije Dominike Mazzarello. Pripremaju se trodnevnicom: (10.11. i 12. svibnja), u crkvi Marije Pomoćnice kod Salezijanaca. 1. dan: Krunica u 17.50 i Sveta misa u 18.30 sati, Molitvena zajednica mladih. 2. dan: krunica u 17.50 i Sveta misa u 18.30 sati, Prvopričesnici i roditelji. 3. dan: krunica u 17.50 Sveta misa u 18.30 sati, Mješoviti zbor i zajednica obitelji. U srijedu 13. svibnja na blagdan svete Marije Mazzarello Svetu misu u 18.30 predvodi mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup riječki i metropolit. Nakon Svete mise druženje kod sestara u Karlovačkoj 22. - Rijeka. Pročitajte opširnije na plakatu…

- Svibanj je Marijin mjesec. Svibanjske pobožnosti su svakoga dana u našoj crkvi. U 18 sati krunica BDM, litanije i Sveta misa u 18.30 sati.

- Danas članovi „Vojska Bezgrešne" imaju redovni mjesečni susret u 17 sati...

- U našoj Župnoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 9. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i pripravu za naš župni blagdan.

- Danas je Majčin dan. Majčin dan službeno slavi, druge nedjelje u svibnju, 40 zemalja, uključujući Hrvatsku, Dansku, Finsku, Italiju, Tursku, Australiju, Belgiju… Danas se prisjećamo vremena dok nas je majka sigurno upućivala u život. Učinite danas nešto lijepo svojoj majci, a za pokojnu se pomolimo a onima koje su još s nama pokažite koliko cijenite njihovu ljubav i brigu za nas. Svim majkama čestitajmo Majčin dan!

- Hvala svima koji su pomogli oko pripreme Prve svete Pričesti: Salezijancima suradnicima: Jelici, Veri, Gabrijeli, Marčelu. Hvala Prvopričesnicima njihovim roditeljima koji su dolazili na trodnevnu duhovnu pripravu i svim članovima obitelji čestitam. Hvala sestri Kruni na kićenju crkve i pjevanju. Hvala članovima pjevačkog zbora na lijepom pjevanju.

- Vijeće za pastoral mladih Riječke nadbiskupije poziva Vas na Duhovsko bdjenje mladih Riječke nadbiskupije u katedralu sv. Vida u subotu 14. svibnja u 20 sati.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Biblija Danas", „Zvona", „Don Bosko Danas" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Tko u Hrvatskoj ugrožava pluralnost društva? - Umjesto lustracije, dekonstrukcija. - Hrvat fra Serafin Kodić Glasnović, blaženik mučenik. - Izborni predmeti nisu alternativa vjeronauku. - Gdje su „koncesionari" u zdravstvenoj reformi? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak…
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi