Nalazite se u > Župni događaji

Na zadovoljstvo i interes župljana i posjetitelja održana projekcija filma “Razgovor“


 U četvrtak, 03. studenog 2022., u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog na Kantridi na veliko zadovoljstvo i interes župljana i posjetitelja održana je projekcija filma "Razgovor" redatelja Dominika Sedlara. Projekciji je prethodila večernja sv. misa u kojoj se župnik vlč. Vjekoslav Kovač u homiliji osvrnuo na nedavno hodočašće župljana u Krašić, "gdje nas je u crkvi Presvetog Trojstva župnik vlč. Ivan Vučak srdačno dočekao i upoznao nas s pojedinostima iz života blaženoga Alojzija Stepinca tijekom njegovih posljednjih devet godina života i sužanjstva, odnosno kućnog pritvora u Krašiću.
O žrtvi koju je kardinal Stepinac kao dobri i vjerni pastir podnio iz ljubavi za Boga, Rimokatoličku crkvu i hrvatski narod, svjedočile su nam njegove relikvije, njegove fotografije, dokumenti i osobne stvari koje su izložene u novouređenoj župnoj kući i muzeju, zatim raspelo i Gospina slika uz krevet, pred kojom se na klecalu satima molio za Crkvu i neprijatelje Crkve.
Na svakoj fotografiji vidi se Stepinčeva ozbiljnost, pastirska strpljivost, trpeća poslušnost i neustrašivost prožeta velikom poniznošću. Od sada će tom svjedočanstvu blaženikova lika na poseban način doprinjeti i večerašnji film "Razgovor" jer nam daje uvid i detalje o onome što je neposredno prethodilo odluci o montiranom sudskom procesu i prisilnom zatvaranju u lepoglavsku kaznionicu i sužanjstvo Krašića koje je trpio do konca svoga zemaljskog života 10. veljače 1960. godine." Nakon sv. mise gosp. Ivica Borzić, jedan od producenata filma uz gosp. Jakova Sedlara i režisera filma gosp. Dominika Sedlara, ukratko je upoznao je nazočne župljane i posjetitelje s produkcijom i pozitivnim kritikama ovoga filma u domovini i inozemstvu, te je naglasivši neke detalje oko snimanja i prikupljanja sredstava za domovinski projekt u Vukovaru započeo, kako se kasnije pokazalo, dobroprimljenu i obogaćujuću projekciju.
 
 
 
Na zadovoljstvo i interes župljana i posjetitelja održana projekcija filma “Razgovor“
Na zadovoljstvo i interes župljana i posjetitelja održana projekcija filma “Razgovor“
Na zadovoljstvo i interes župljana i posjetitelja održana projekcija filma “Razgovor“
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi