Nalazite se u > Župni info

12. studenoga 2017. - 32. nedjelja kroz godinu

Jozafat, Emilijan, Milan, Renato

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Stanislav Kostka, Stanko, Artemid Zatti

Ut.     - Nikola Tavelić, Ivan Trogirski, Rufo

Sri.    - Albert Veliki, Magdalena Morano, Leopold, Paulin
Čet.   -
Margareta Škodska, Gertruda

Pet.   - Elizabeta Ugarska, Igor

Sub.  - Posveta bazilike svetoga Petra i Pavla

- Danas, 12. studenoga, u našoj župnoj crkvi na Kantridi, početak je devetnice Gospi od Zdravlja! Svaki dan devetnice u 18 sati molimo krunica i pjevamo litanije Gospe od Zdravlja, u 18.30 sati je Euharistija s prigodnom propovijedi. Pozivamo i potičemo sve župljane na molitvu i pobožnost našoj moćnoj nebeskoj Majci Mariji, Gospi od Zdravlja.

- U utorak, 14. studenog 2017., Župa svetog Nikole Tavelića slavi župni blagdan. Svete mise u crkvi svetog Nikole Tavelića su u 8; i 19 sati. Svečanu Svetu misu blagdana u 19 sati predvodi mons. Mile Bogović, biskup Gospićko-senjski u miru.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost Isusu Kristu prisutnom u POS?

- Riječka nadbiskupija u suradnji s katoličkom biskupijom iz Ukrajine poziva na godišnje hodočašće od 24. lipnja do 1. srpnja 2018. u kraljevske gradove Kijev i Lavov, te u najveće marijansko svetište Zarvanytsya. Također, na hodočašću će se posjetiti i drugi ukrajinski gradovi i svetišta. Hodočašće predvodi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić sa svećenicima. Putovati u Ukrajinu je sigurno i nema zabrana. Zainteresirani se mogu prijaviti i sve informacije dobiti pozivom na broj telefona: (051-581-234) (ponedjeljak, srijeda i petak od 9 - 12 sati), ili: (091-589-3347). Također, predbilježbu i upit moguće je poslati na e-mail adresu: (hodocasce.ukraina@gmail.com).

- O blagdanu svetog Nikole organiziramo "Nikolinje" za djecu. Darove primaju djeca koja dođu na Svetu misu na sam blagdan, u srijedu 6. prosinca u 18.30 sati. Tko može i želi darovati prilog za darove djeci neka prilog ostavi u kutijici na stoliću u crkvi ili donese u Župni ured. Molimo roditelje nek upišu imena djece u sakristiji na popis, uključivo do 8. razreda osnovne škole, radi lakše organizacije i pripreme darova... Svi Prvopričesnici primit će darove…

- Papa Franjo u lipnju ove godine ustanovio je Svjetski dan siromašnih koji se prvi put slaviti, iduće nedjelje, 33. kroz godinu, 19. studenog 2017. Prema svojim mogućnostima, pomozimo najpotrebnijim članovima naše zajednice. Promislimo do nedjelju Caritasa, 3. nedjelju došašća 17. prosinca 2017. Godine o poruci.

- U župnom uredu možete kupiti kalendare za novu 2018. godinu. 12-lisne i jednolisne.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", „Ladonja", „Biblija Danas", „Mali koncil MAK" i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Kosti kardinala Stepinca potvrđuju trovanje i optužuju. - Zdrava će jezgra u Hrvatskoj iznjedriti bolju budućnost! - Pornografija uz Internet i pametni telefon ozbiljan je problem. - Izgradila dom za četrdeset siročadi. - Je li batina iz raja? - U novom broju je veliki prilog „Prilika". - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak… Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi