Nalazite se u > Župni info kutak

14. veljače 2018 - Pepelnica, Čista srijeda

Gospa Lurdska, Svjetski dan bolesnika i Svjetski dan braka

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Damjan, Zvonko, Zvonimir

Ut.     - Katarina Ricci, Kristina

Sri.    - Pepelnica - Čista srijeda, Valentin, Valentina, Zdravko
Čet.   - Klaudije, Vitomir, Vito

Pet.   - Julka, Julijana, Samuel, Miljenko

Sub.  - Bartol, Darko, Sedam osnivača Reda slugu BDM

- U srijedu je Pepelnica, Čista srijeda, početak Korizme. Obred pepeljenja bit će tijekom Svetih misa u 7; i 18.30 sati. Pobožnost Križnog puta je u 18 sati. Vjernike koji su navršili 14 godinu života i započeli 60. obvezuje post i nemrs.

- Iduća nedjelja je 1. korizmena, Šimun, biskup i mučenik, Gizela, Bernardica…

- Danas, u našoj Župnoj crkvi u 10 sati bolesničko pomazanje primit će svi koji ispunjavaju uvjete... Dan je braka, molitva za brak i završetak Tjedna za obitelj.

- Sutra u ponedjeljak, 12. veljače 2018. Svetu misu u kapeli Psihijatrijske bolnice Lopača, u 11.30 predvodi vlč. Marko Stipetić.

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje.

- Ured za mlade, Riječke nadbiskupije, organizira Valentinovsko bdjenje za mlade. Bdjenje je u utorak, 13. veljače 2018. u Centru za mlade "Blaženi Miroslav Bulešić" s početkom u 19,30 sati. Mogućnosti za svetu Ispovijed, euharistijskog klanjanja, svjedočanstva o bračnom životu, Sveta mise te molitve za izbor životnog poziva. Svetu misu predslavi vlč. Anton Budinić, župni vikar iz Cresa.

- Nadbiskup moli sve vjernike, koji to mogu, neka tijekom Korizme daruju novčanu pomoć za najsiromašnije obitelji u župi i Nadbiskupiji. Petkom uz pobožnost, Put križa, na stoliću u kutijici na dnu crkve, moći ćete ostaviti svoj dar… Školska djeca i svi koji želite možete uzeti kutijicu na kojoj piše „Caritas", iz klupe za tisak, u koju možete tijekom korizmenog vremena skupljati prilog i donijeti na Cvjetnicu kao plod svoga korizmenog odricanja za najsiromašnije…

- U subotu, 24. veljače 2018., u Nadbiskupiji je susret župnih domaćica i sakristana u 10 sati.

- Iduće je nedjelje korizmeno hodočašće vjernika župa Opatijskog i Kastavskog dekanata u katedralu svetog Vida. U 16.30 okupljanje i pokorničko slavlje. Pobožnost Križnog puta i Sveta misa koju predvodi naš nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić. Otac nadbiskup poziva sve vjernike grada Rijeke nek dođu

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Biblija Danas", „Mali koncil MAK" i „Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Koji je cilj „kulturnih" ekscesa u Hrvatskoj? - Svjedočanstvo o nadbiskupovu spašavanju židovske djece. - Zašto treba povećati zdravstvenu pismenost naših građana? - Komunistička optužba: Zagrebačka nadbiskupija ima robove!? - U ovom broju „Glasa Koncila" je veliki prilog „Prilika" „Granice su ucrtane na dan priznavanja samostalnosti. I točka. - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi