Nalazite se u > Župni info kutak

16. srpnja 2017. - 15. nedjelja kroz godinu

Gospa Karmelska, Karmela, Elvira, Karmen..

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Branko, Branimir, Dunja, Hedviga, Rufina, Marcelina

Ut.     - Bruno, Natko, Emilije, Emilija, Ljuba

Sri.    - Aurelija, Zlata, Zora, Zlatko
Čet.   - Ilija prorok, Ilijana, Margareta,
Marina, Bernard

Pet.    - Lovro Brindiški, Danijel, Danica, Viktor

Sub.  - Marija Magdalena, Manda, Lenka, Magda

- Iduća nedjelja je 16. nedjelja kroz godinu, Brigita, Ivan Cassian, Ezekijel, Ivana.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Potičemo vas i pozivamo na pobožnostic POS.

- Danas Župa BDM Karmelske na Donjoj Drenovi slavi župni blagdan. Pripremaju se trodnevnicom s početkom u 18.30 sati. Na sam blagdan Svete mise u crkvi Gospe Karmelske na Donjoj Drenovi su u 9; 11; i 18.30. Svečanu večernju Svetu misu blagdana i procesiju predvodi vlč. Ivan Klanac, župnik župe sv. Nikole biskupa, Kraljevica… Pročitajte plakat…

- Povodom svetog Kristofora, 23. srpnja, Papinska misijska djela, organiziraju misijsku akciju MIVA Hrvatska (Misijska vozila), koja vašom dobrotom pomaže u nabavci vozila za naše misionare. Sveti Kristofor zaštitnik je misijskog djela MIVA. Bio je divovskog rasta i snage. Nakon obraćenja, odlučio je staviti se u službu drugih. Počeo je prenositi preko rijeke, starce, nemoćne i sve potrebne. Jedne noći probudilo ga je dijete i zamolilo neka ga prenese preko rijeke. Sveti Kristofor je stavio dijete na svoja ramena i prešao rijeku. Od tog trenutka odlučio je postati Isusov misionar. Sveti Kristofor zaštitnik je putnika, vozača i pomoraca.

- Sve katoličke udruge i crkveni zborovi, tijekom srpnja i kolovoza neće imati redovne susrete u župi. Prvim tjednom u mjesecu rujnu započinjemo novu pastoralnu godinu. Svima želim ugodan ljetni odmor uz drage prijatelje. Ne zaboravite, najvećega prijatelja Isus Krist. Svakodnevno pročitajte i promišljajte Njegovu riječ, a nedjeljom ne propustite susret s Njim u Presvetoj Euharistiji.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", Biblija Danas", „Glasnik Srca Isusova i Marijina, „Don Bosko Danas" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Dva događaja o ukorijenjenosti kršćanstva u zapadnu kulturu. - Ekskluzivno, Ustavni sud Republike Hrvatske odlučio: „Tako mi Bog pomogao", ostaje zaziv svih hrvatskih predsjednika. - Što s Istanbulskom konvencijom koja promiče rodnu ideologiju? - Doktor Miljenko Brekalo: Dr. Franjo Tuđman nije imao namjeru niti je dijelio BiH. - U novom broju je veliki prilog „Prilika", ljetni dvobroj. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi