Nalazite se u > Župni info kutak

17. prosinca 2017. - 3. nedjelja došašaća - Nedjelja Caritasa

Florijan, Lazar, Zara!

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Bosiljko, Dražen, Gracijan Tourski

Ut.     - Anastazije I. papa, papa Urban V., Dario

Sri.    - Slobodan, Eugen, Makarije

Čet.   - Petar Kan, Mihej prorok, Severin

Pet.   - Honorat, Časlav, Flavijan

Sub.  - Ivan Kentijski, Viktorija, Vikica

- Iduća nedjelja je 4. nedjelja Došašća, Badnjak, Adam i Eva. Svete mise na Badnjak: 8; 10; 20 sati dječja polnoćka i u 24 sata polnoćka.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost Isusu Kristu prisutnom u POS?

- Danas je traća nedjelja Došašća, nedjelja Caritasa. Na današnju nedjelju razmišljamo o djelotvornoj ljubavi prema bližnjemu, mislimo na one koji su sami ili usamljeni, bolesni, ostavljeni i zaboravljeni, zlostavljani, mučeni, progonjeni. Mislimo na sve one čiji se glas ne čuje i čija lica nećemo vidjeti na naslovnicama novina ili u vizualnim elektroničkim medijima, molimo za njih i prikupljamo dragovoljne priloge. Današnja milostinja i darovi koje možete ostaviti u košarici kod Ivana, Marčela i Jure, na izlazu iz crkve namjenjeni su najsiromašnijim obiteljima o Božiću. Svaki dar udružen s darovima drugih, donijet će veliku radost i konkretnu pomoć, utjehu i nadu našim najsiromašnijim sugrađanima. Isticanjem slogana „Daruj i obraduj!" u došašću želimo reći kako je nezasluženi božićni dar koji nam je darovan Božjom spasiteljskom intervencijom poticaj kako bismo i mi svoju naklonost ponudili ljidima oko sebe. Dar i radost uvijek dolaze zajednho…

- Svete mise Zornice u našoj crkvi su u 6.45 sati. U subotu 16. prosinca započeli smo „Salezijansku pjevanu devetnicu Božiću". Pozivamo vas na Euharistijsko slavlje i druženje nakon Svete mise u vjeronaučnoj dvorani.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Božićna sveta Ispovijed za sve župljane u našoj crkvi bit će u utorak, 19. prosinca u 17 sati. Školska djeca pristupit će svetoj Ispovijedi organizirano tijekom tjedna…

- Danas u 15 sati, u crkvi Gospe Lurdske, na Žabici, bit će susret dječjih župnih zborova i doček Betlehemskog svijetla.

- Od tiska imate novi broj časopisa „Don Bosko Danas", „Ladonja" i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Kako ideologija i nasilna manjina vikača prijete obitelji i obrazovanju, a mediji im daju toliko prostora. - Zašto je hitno potreban povratak selu? - Što je mađarski poslanik u Zagrebu pisao o nadbiskupu Stepincu? - Odgovaraju li izjave sisačke gradonačelnice istini? - U novom broju Glasa Koncila je veliki prilog „Prilika". - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi