Nalazite se u > Župni info kutak

18. siječnja 2018. - 1. korizmena nedjelja

Šimun, biskup i mučenik, Gizela, Bernardica

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Bonifacije, Konrad, Rajko, Blago, Ratko

Ut.     - Leon Čudotvorac, Lav, Lea

Sri.    - Petar Damiani, Damir, Natalija
Čet.   - Katedra svetog Petra, Izabela, Tvrtko

Pet.   - Polikarp, Romana, Grozdana, Romana

Sub.  - Modest, Goran, Montan

- Iduća nedjelja je 2. korizmena nedjelja, Sveti Donat, Viktorin, Hrvoje, Berislav, Sveti Alojzije Versiglia, biskup, i sveti Kalist Caravario, svećenik - mučenici.

- Hvala svima koji su prošle nedjelje pomogli organizirati dan bolesnika u našoj župi, darovateljima kolača, posebno Salezijancima siradnicima koji su sve pripremili i poslužili.

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje.

- Nadbiskupijski susret mladih Riječke nadbiskupije održat će se u Gradu Bakru 21. travnja 2018. Geslo susreta je ''supertalenTI''. Cilj susreta je angažiraniji rad s mladima i njihovo međusobno povezivanje na nadbiskupijskoj razini. Prošli susret u Bakru održan je prije 15 godina, 12. travnja 2003. - Prijave su do 18. ožujka 2018. godine. Potrebno je popuniti sva polja u tablici. Uz prijavu popisa mladih potrebno je dostaviti i točan iznos kotizacije koja iznosi 50 kn po sudioniku (bez obzira ide li se organiziranim prijevozom ili ne).  Kotizacija za susret uključuje prijevoz, ručak, majice i materijale. U tablici se nalazi jedan stupac gdje ćete morati zaokružiti žele li mladi ići organiziranim prijevozom ili u privatnoj organizaciji kako bi znali točan broj autobusa koji će voziti do Bakra i nazad.

- Festival duhovne glazbe Vazam fest održat će se 8. travnja s početkom u 18 sati. u crkvi Uzvišenja svetog Križa na Srdočima. Cilj je okupljanje mladih iz cijele nadbiskupije. Župni zbor/bend mladih treba se prijaviti za sudjelovanje. Svaki zbor nastupao bi s jednom pjesmom.  Pjesma treba biti kršćanskog duhovnog karaktera i ne mora biti autorska. Prijave je potrebno poslati najkasnije do 18. ožujka 2018.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- U subotu, 24. veljače u Nadbiskupiji je susret župnih domaćica i sakristana u 10 sati.

- Danas je korizmeno hodočašće vjernika župa Opatijskog i Kastavskog dekanata u katedralu svetog Vida. U 16.30 je pokorničko slavlje. Slijedi pobožnost Križnog puta i Sveta misa koju predvodi naš nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić

- Put križa u našoj crkvi na Kantridi je: petkom i nedjeljom u 18 sati. Sveta misa u 18.30 sati.

- Od tiska imate novi broj časopis „Zvona", „Mali Koncil MAK", „Biblija Danas" i novi broj Glas Koncila koji donosi brojne vrijedne priloge: - Sinodom se Stepinčeva Crkva okreće budućnosti. - Korizma protiv „razmahaloga bezakonja i ohlađene ljubavi". - Čije ozdravljenje krije 70. Lurdsko čudo? - Redovnik kojemu je draži zatovor nego „civilni brak". - O zagrebačkoj relikviji „Nevinoga djeteta" u riznici katedrale. - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak. Danas svakako uzmite novi broj Župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi