Nalazite se u > Župni info kutak

1. prosinca 2019. - 1. nedjelja Došašća

Božena, Kazimir, Klement!

Svete mise nedjeljom na Kantridi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Bibijana, Blanka, Natalija

Ut.     - Franjo Ksaverski, Klaudije, Lucije

Sri.    - Ivan Damašćanski, Barbara, Barica
Čet.   - Filip Rinaldi, Kristina, Saba

Pet.   - Nikola biskup, Niko, Nikolina

Sub.  - Ambrizije, Dobroslav, Sabina

- Došašće je vrijeme kojim započinjemo litur­gijsku godinu, ali koje i nas same poziva odlučno i s radošću krenuti na put koji vodi ususret Gospodinu. Na tom putu važno je ne raspršiti se u prolaznim i površnim stvarima, nego u svemu što nas okružuje i čime se svakod­nevno bavimo uspjeti sačuvati sabranost u nutrini i jasnu spoznaju stvarnosti. - Mise Zornice od sutra, u našoj crkvi su 6.45 sati. Sestra Kruna predvodi pjevanje s pjevačima i ostalim vjernicima. Gospođe: Jelica, Vera, Iva i Salezijanci suradnici pripremaju čaj, kavu i kolače nakon Svette mise.

Iduća nedjelja je 2. nedjelja Došašća, sveta Ljiljana. Bezgrešno začeće BDM, liturgijski slavimo u ponedjeljak.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost Isusu Kristu prisutnom u POS?

- U petak 6. prosinca blagdan je svetog Nikole biskupa. nakon Svete mise darove djeci podijelit će sveti Nikola... Prvi je petak u mjesecu, posjetit ćemo prije podne starije osobe u „Domu Kantrida", poslije podne u župi. Klanjanje POS je u 18 sati i Sveta misa u 18.30 sati.

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a iduće 2020. godine 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti unutrašnjost crkve novom bojom. Do danas, 161. obitelj darovale su prilog. Svima iskrena hvala....

- Svake godine 3. nedjelju Došašća, nedjelja je Caritasa. Prikupljamo pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj, „za 1000 radosti". Ovogodišnji moto nedjelje Caritasa je „Probudi dobro u svijetu". Dosegnut ćemo Caritasovom mrežom siromašne obitelji u Hrvatskoj djelujući zajedno i solidarno. Nastavimo djelo onoga koji je „prošao zemljom čineći dobro"! I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti! (Mt 6,4).

- Sveta Tri Kralja, Bogojavljenje, dan je proslave papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva. Papinska misijso djelo svetog Djetinjstva godišnje podupire nekoliko stotina projekata vezanih za djecu u misijskim zemljama diljem svijeta. Svi ti projekti podržani su i ovjereni od mjesnih biskupa iz misijskih zemalja. 2020. godine upoznat ćemo Tanzaniju gdje djeluje petero naših misionara. Djeca koja žele mogu uzeti kutijice na dnu crkve i tijekom božićnih blagdana promisliti što mogu učiniti.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Božića prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Od tiska imate novi broj časopisa „Ladonja", Zvona, „Biblija dans" i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Uz učiteljski štrajk: Tko se brine za opće dobro? "Je li Vladi trebalo toliko vremena donijeti odluku o saniraju štete, koju je nadležno ministarstvo prouzročilo prosvjetnim djelatnicima i učenicima, roditeljima i cjelokupnom hrvatskomu društvu?" - Život na selu nastoji se učiniti nemogućim. U intervjuu govori, o stanju u poljoprivredi, ekonomist Zdravko Ivandić. - Došašće je vrijeme nade. Tekst Krešimira Cerovca posvećen je aktualnosti enciklike "U nadi spašeni", došašće vrijeme nade. Što je Papa poručio na Tajlandu i u Japanu? Na dvije stranice su glavni naglasci s papina apostolskoga pohoda, odakle je poslao važne poruke o svijetu bez nuklearnoga naoružavanja. - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak. - Danas svakako uzmite novi broj „Padovanca"…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi