Nalazite se u > Župni info

25. studenoga 2018. - Nedjelja Isusa Krista, Kralja svega stvorenja

Isus Krist - Kralj svega stvorenja - Katarina, Kata, Katica, Kaj

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Konrad, Delfina, Dubravko

Ut.     - Virgil, Makrsim, Valerije

Sri.    - Jakov Markijski, Držislav
Čet.   - Filomen, Vlasta, Svjetlana

Pet.   - Andrija apostol, Andro, Andrej, Hrvoje

Sub.  - Božena, Natalija

- Iduća nedjelja je 1. nedjelja Došašća-Adventa, sveta Blanka, Bibijana.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost Isusu Kristu prisutnom u POS?

- Hvala svima koji su sudjelovali u pobožnosti devetnice Gospi od Zdravlja: Pjevačima, sestri Kruni, gospođi Gabrijeli, darovateljima cvijeća, i svima vama, dragi vjernici koji ste svakodnevno dolazili slaviti Boga! Nek zagovor Gospe od zdravlja, prati svakoga od vas, vaše obitelji i našu Župnu zajednicu na Kantridi.

- Susret članova ŽPV-a i ŽEV-a je iduće nedjelja, 2. prosinca 2018. u 17 sati u Župnom uredu.

- O blagdanu svetog Nikole organiziramo "Nikolinje" za djecu. Darove primaju djeca koja dođu na Svetu misu na sam blagdan 6. prosinca u 18.30 sati. Tko može i želi darovati prilog za darove djeci neka prilog ostavi u kutijici na stoliću u crkvi. Molimo roditelje nek upišu imena djece u sakristiji, uključivo 8. razred...

- U subotu, 1. prosinca je Nadbiskupijski susret čitača u Ordinarijatu, redovitih i novih u 10 sati. Prijavite se do 30. studenoga u Župni ured.

- Župa Krista Kralja, Matulji slavi župni blagdan, danas 25. studenoga 2018. Svečano misno slavlje u 11:00 sati predvodi vlč. Šimo Božić.

- U Župnom uredu možete kupiti kalendare za novu 2019. godinu. Jednolisni kalendar je 1 kn, a 12-lisni 10 kn.

- Iduće nedjelja 2. prosinca 2018. održavaju se izbori članova vijeća mjesnih odbora na području grada Rijeke. Za Mjesni odbor Kantrida, izbori su posebno važni radi napretka ovoga dijela grada Rijeke. Važno je tko će nas tijekom četvorogodišnjeg razdoblja predstavljati. Jučer ste čitali u Novom listu: Kantrida je za Rijeku ono što je California za SAD. Promislite tijekom tjedna koju ćete od šest listu podržati. Izborno mjesto 15. je u prostorijama za društveni rad Costabella, Istarska 50. Drugo izborno mjesto 16. je u prostorijama Mjesnog odbora.

- Od Katoličkog tiska imate novi broj: „Don Bosko Danas", Zvona, i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Manipulacija propovijeđu i glasinom. - Biskupi: „Bili smo u Papinu domu". - Invalid, osoba kao i ja. - Sveti Leopold Mandić, zaštitnik oboljelih od raka. - Što je Hrvatskoj donijela 1918. godina. - Čitajte i drugima preporučite katolički tisak. - Danas svakako uzmite novi broj Župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi