Nalazite se u > Župni info

26. nedjelja kroz godinu - 1. listopada 2017.

sveta Terezija od Djeteta Isusa, Tereza

Svete mise danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Anđeli čuvari, Anđelko, Dina, sveti Stjepan I., papa.

Ut.     - Dionizije Areopagit, Kandida, Svjetlana, Gerhard

Sri.    - Franjo Asiški, Franka, Franciska
Čet.   - Faustina Kowalska, Flavijan, Mavro

Pet.   - Bruno, Vjera, Verica

Sub.   - BDM od Krunice, Rozario, Ruža

- Danas u 18 sati molitvom krunice, pjevanim litanijama i Svetom misom u 18.30 sati započinju listopadske pobožnosti. Mjesec listopad posvećen je BDM.

- U ponedjeljak, 2. listopada 2017. "Zajednica obitelji" ima redovni susret u 19 sati u Župnom uredu.

- Iduća nedjelja je 27. nedjelja kroz godinu, Dan neovisnosti, sveti Šimun starac, Benedikta, Demetrije.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Potičemo vas i pozivamo na pobožnosti.

- Župa svetog Franje Asiškog na Pehlinu, slavi blagdan svetog Franje Asiškoga, u srijedu, 4. listopada 2017. Pripremaju se, od večeras, trodnevnicom u 18 sati. U utorak je u 18 sati obred preminuća svetog Franje. Na blagdan, 4. listopada 2017., svečana Sveta misa je u 18 sati. Predvodi don Tunjo Blažević.

- Župnu katehezu školske djece u našoj župi imamo ovim rasporedom:

- 3. razredi, Prvopričesnici: srijedom u 16.30 sati. - 2,4 i 5 razredi: subotom u 11 sati. - 6 i 7 razredi: subotom u 10 sati. - 8. razredi - Krizmanici: nedjeljom u 10 sati. Ministranti subotom u 11 sati. Mješoviti Pjevački zbor: ponedjeljkom u 19 sati. Zbor mladih: nedjeljom u 18.30 sati. Katekumeni: četvrtkom u 19 sati.

- U četvrtak, 5. listopada 2017., prvi je ovogodišnji susret roditelja vjeroučenika 8. razreda (Krizmanika) u crkvi, u 18.30 sati.

- Iduće nedjelje, u 17 sati, katolička udruga „Vojska Bezgrešne" ima redovni mjesečni susret u sakristiji.

- U Petak je prvi petak u mjesecu listopadu. Prije podne posjetit ćemo starije osobe u „Domu Kantrida", poslije podne u župi. Klanjanje POS je u 18 sati i Sveta misa u 18.30 sati.

- Iduće nedjelje u našoj župi je Nedjelja zahvale Bogu za plodova zemlje, dan kruha. Salezijanci suradnici organiziraju i pripremaju plodove Zemlje, ispred oltara naše crkve, nakon Euharistije podijelit će djeci peciva koja su pripremili.

- U subotu, 21. listopada 2017. godine, u 10 sati, u Zagrebu na Jarunu u crkvi Sveta Mati Slobode i OŠ Bartola Kašića, održat će se „Dan Salezijanske obitelji" s temom: „Obitelj smo, svaka kuća je škola života i ljubavi".

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Ladonja", Biblija Danas", „Zvona", „Don Bosko Danas", i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Što je otkrio pazinski incident o još živućim i glasnim boljševicima? - Zašto se biblijska teologija poučava na Fakultetu elektrotehnike i računarstva? - Što je vjernicima poručio Amerikanac koji cijeni kapitalizam? Od podjele pomoći važnije je naučiti ljude kako proizvesti svoja dobra".  - Umiranje, svečaniji trenutak od rađanja? U rubrici "Susret" predstavljen je dobitnik ovogodišnje nagrade "Palijativac godine", dubrovački međunarodno priznat hrvatski tenor Stijepo Gleđ Markos. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak… Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi