Nalazite se u > Župni info kutak

3. prosinca 2019. - 31. nedjelja kroz godinu

Martin Porres, Silvija

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Karlo Boromejski, Dragutin, Drago

Ut.     - Srijemski mučenici, Elizabeta, Mirko

Sri.    - Leonard pustinjak, Melanija, Kristina
Čet.   - Zdenko, Lazar, Anđelko

Pet.   - Gracija Kotorski, Bogdan, Klaudije

Sub.  - Posveta Lateranske bazilike, Vito

- Iduća nedjelja je 32. nedjelja kroz godinu, Leon Veliki, papa - Lav.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje POS. Potičemo vas i pozivamo na pobožnosti.

- Hvala Salezijancima suradnicima koji su pripremili kestenje, kolače, čaj i piće, hvala svima koji su za kestenijadu, prema salezijanskoj tradiciji pomogli i donijeli kolače. Pjevačkom zboru na pjevanju i svima vama na vjerničkom sudjelovanju.

- 2012. godine obnovili smo u našoj Župnoj crkvi i u našim obiteljima na Kantridi pobožnost Gospi od zdravlja, koja se tijekom godina zapustila i otišla u zaborav. Početak devetnice Gospi od zdravlja je 12. studenog! Svaki dan devetnice u 18 sati je krunica i litanije Gospe od zdravlja, zatim Euharistija s prigodnom propovijedi. Župna kronika bilježi kako je gospođa Ivana Mohorovičić darovala prvih 500 lira za nabavu kipa Gospe od zdravlja, a brojni darovatelji s Kantride omogućuju nabavu gospinog kipa iz firme Bertonelli u Milanu. U 3. nedjelju došašća, 15. prosinca 1935., blagoslovljen je kip Gospe od zdravlja i postavljen u našoj crkvi. Pozivam i potičem sve župljane na molitvu i pobožnost našoj moćnoj nebeskoj Majci, Mariji. Gospi od zdravlja.

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a iduće 2020. godine 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti unutrašnjost crkve novom bojom. Do danas, 148. obitelji darovale su prilog. Svima iskrena hvala...

- Djeca osnovne škole: Treći razredi, pripravnici za Prvu svetu Pričest, Župnu katehezu imaju: nedjeljom  nakon Svete mise u 10 sati, 4 i 5 razredi, subotom u 15 sati, 6 i 7 razredi, subotom u 10 sati, 8 razredi, pripravnici za sakrament svete Potvrde, subotom u 16 sati. Srednjoškolci, četvrtkom u 19 sati. - Roditelji, dođite nedjeljom i blagdanom, sa svojom djecom i sudjelujte u slavlju Svete mise. Budite vjerodostojni svjedoci vjere, svojoj djeci. Uključite se u život, molitvene susrete ili pjevačke zborove naše župe: zbor mladih u 18.30 sati ili mješoviti zbor u 10 sati.

- Možete kupiti kalendare za novu 2020. godinu. Jednolisni kalendar je 1 kn, a 12-lisni 10 kn.

- Od tiska imate novi broj časopisa: Zvona, Biblija Danas, Mali koncil MAK", i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Ima li pomoći za osobe u posebno teškim stanjima? - Ljudska je pomoć za neke od njih nezamjenjiva, ali i tehnologija može pomoći. Upravo je u tome cilj asistivne tehnologije, osobi s invaliditetom omogućuje što veću samostalnost u svakodnevnom životu. - Nehumanost prema nevinim žrtvama nastavak je komunističkog terora. - Otvara li Biskupijska sinoda novi put? - Strahovi vezani uz šećer i sladila. Nedavna istraživanja, objavljena u znanstvenom časopisu "Nature", pokazuju kako uporaba umjetnih sladila izaziva u ljudi upravo one metaboličke poremećaje koji su se trebali spriječiti njihovom primjenom. - Prevagu uvijek čine ljudi, no što ako ih je sve manje? Hrvatska je prema najnovijem izvješću UN-a među tri najgore zemlje u Europi, nakon Bugarske i Ukrajine, po negativnoj stopi prirodnog prirasta. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak… Danas uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi