Nalazite se u > Župni info kutak

7. svibnja 2017. - 4. vazemna nedjelja

Nedjelja dobrog Pastira - Sveti Dujam, Duje, Duško

54. Svjetski molitveni dan za nova duhovna zvanja

 Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Marija Posrednica svih milosti, Celestin

Ut.     - Marina, Beata, Dionizije

Sri.    - Ivan Merz, Gospa Trsatska
Čet.   - Ljerka, Lela

Pet.   - Leopold Bogdan Mandić

Sub.  - Gospa Fatimska, Ema

- Iduća nedjelja je 5. uskrsna nedjelja, sveti Matija apostol, Mate, Matko, Mateja, Majčin dan. Nakon Euharistije u 10 sati, okupit ćemo se oko obiteljskog stola u vjeronaučnoj dvorani.

- Danas u četvrtu uskrsnu nedjelju Crkva slavi nedjelju Dobroga Pastira, a papa Pavla VI. proglasio je 4. uskrsnu nedjelju i nedjeljom molitve za duhovna zvanja. Milostinja današnje nedjelje, i vaši darovi u košaricama na izlazu iz crkve predaju se našoj Nadbiskupiji za sjemenište. To je Vaš godišnji obiteljski dar za Nadbiskupijsko sjemenište u Rijeci...

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 9. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i pripravu za naš župni blagdan.

- U crkvi Marije Pomoćnice kod Salezijanaca, Sestre Kćeri Marije Pomoćnice pripremaju se trodnevnicom za svetkovinu svoje suutemeljiteljice reda svete Dominike Marije Mazzarello. Trodnevnica počinje u srijedu, 10. svibnja 2017. U 17.50 sati je krunica i Sveta misa u 18.30 sati. Na samu svetkovinu u sobotu, 13. svibnja Svetu misu predvodi salezijanac, don Tihomir Šutalo iz Zagreba.

- U subotu i nedjelju, 13 i 14. svibnja u Župi svetog Nikole Tavelića održat će se dvodnevna duhovna obnova koju će predvoditi don Damir Stojić. Duhovna obnova započije Svetom Misom u 19 sati nakon čega će biti prigodni nagovor i euharistijsko klanjanje.

- Nadbiskupijski susret mladih je u sobotu, 13. svibnja 2017., u Župi svetog Križa, Srdoči.

- Franjevci na Trsatu u srijedu, 10. svibnja slave svetkovinu Majke Božje Trsatske Čuvarice grada Rijeke. Pripremaju se trodnevnicom: Danas u 18 sati svibanjska pobožnosti i svečana Euharistija. U ponedjeljak, 8. svibnja u 18 sati svibanjska pobožnost, hodočasnički dan redovnica, redovnika i osoba posvećenog života grada Rijeke i Euharistija. Utorak, 9. svibnja u 18 sati svibanjska pobožnost, hodočasnički dan udruga i molitvenih zajednica i Euharistija. U srijedu, 10. svibnja Svete mise na Trsatu: 7; 8; 9; 10; 11; i 18.30 sati hodočasnička procesija i zavjeta Misa vjernika grada Rijeke i Riječke nadbiskupije, predvodi mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup i metropolit riječki.

- U subotu 27. svibnja 2017. pozvani ste na četvrti pripremi susret Duhovne obnove grada Rijeke: „Rijeka milosti u luci zajedništva" u svetište Majke Božje Snježne u Ličkom polju, pod nazivom „Obiteljski vlak". Prijavite svoju obitelj i u subotu, 27. svibnja 2017., u 8.30 sati krenimo vlakom iz Rijeke u Lič. Euharistijsko slavlje predvodi naš nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić u 11.30 sati. Povratak je predviđen vlakom u 18.30 sati. Participacija za odrasle 50 kuna, djeca 10 kn (putovanje i ručak), plaća je na ulazu u vlak. Prijavite se on-line na web Riječke nadbiskupije: ri-nadbiskupija.com do 20. svibnja, ili u Župne urede.

- Dekanatski susret Župnih Pastoralnih i ekonomskih vijeća, kateheta i vjeroučitelja i svih angažiranih vjernika laika je na Viškovu u crkvi svetog Mateja, 3. lipnja 2017. u 9,30 sati. Parkiralište je ispod škole „Milihovo". Zakuska nakon susreta je u blizni crkve i parkirališta „Milihovo".

- Mješoviti zbor „Schola Cantorum Rijeka" održat će u bazilici Majke Božje Trsatske u nedjelju 7. svibnja koncert najljepših marijanskih skladbi „Svetoj Majci s ljubavlju". Pomno birani program činit će zborski odlomci sa solističkim nastupima članova zbora, a tijekom koncerta Schola će imati dvije praizvedbe, „Zdravo Marijo" Božidara Baumgartena i „Ave Maria" Michaela Nikolića. Početak koncerta je u 20 sati. Koncerta je proslava svetkovine Majke Božje Trsatske, 650. obljetnica dolaska slike Majke Milosti na Trsat te Majčin dan.

- Za dva tjedna, u subotu, 20. svibnja u Zagrebu i Splitu održava se nacionalni Hod za život pod geslom "Za život, obitelj i Hrvatsku”. Organiziraju ga udruge civilnog društva, vjerski pokreti, a Hrvatska biskupska konferencija pozvala je na molitvu za taj događaj. Hodom za život podsjetit ćemo kako svaki ljudski život započinje začećem, kako je jedinstven te kako je pravo na život temeljeno ljudsko pravo. Svako dijete, rođeno i ono koje još raste u tijelu svoje majke, trebamo čuvati i štititi, kao naše najvrijednije bogatstvo, kao našu budućnost. Hod za život ove godine kreće s Trga dr. Franje Tuđmana, Ilicom do Trga Bana Jelačića. Okupljanje započinje u 10 sati. Preporučamo Hod u vaše molitve  i pozivamo vas pridružite nam se 20. svibnja 2017.

- U ponedjeljak 15. svibnja 2017. Međunarodni je dan obitelji. U našoj crkvi u 18 sati „Zajednica obitelji" pripremit će predmolit krunicu. Slijedi Euharistijsko slavlje povodom međunarodnog dana obitelji. Nakon Euharistijskog slavlja u vjeronaučnoj dvorani nastavit ćemo druženje članova naših obitelji. Pozivam sve obitelj naše Župe na Kantridi nek se odazovu na ovaj susret molitve i zajedništva.

- Od tiska imate novi broj časopisa „Don Bosko Danas", „Glasnik Srca Isusova i Marijina" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Koji je za Papu jedini dopušteni ekstremizam? - Manjak državotvornosti koči rješavanje sudbinskih problema. - Kako se u kaosu mogu iščitati pravilnosti u nepravilnostima? - Ljudsko je stvorenje još uvijek opterećeno zlom. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak...
Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi