Nalazite se u > Župni info kutak

7. travnja 2019. - V. korizmena nedjelja


Ivan de la Salle, Herman, Teodor.

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

 

Pon.  - Dionizije, Timotej, Alenka

Ut.     - Marija Kleofina, Demetrije

Sri.    - Ezekijel, Apolonije, Sunčica
Čet.   - Stanislav, Stana, Radmila, Izak

Pet.   - Julije, Viktor, Davorka, Sofija

Sub.  - Martin I. papa, Ida, Veljko, Justin

- Iduća nedjelja je Nedjelja Muke Gospodinove, Cvjetnica, Zdravko, Maksim. Na klupama ispred crkve uzet ćete maslinove grančice. Na završetku Svetih misa, kao i svake godine skupljat ćemo prilog za Caritas naše Riječke Nadbiskupije. Vaši darovi su plod korizmenog odricanja za najsiromašnije. Svi prikupljeni darovi predaju se nadbiskupu na Veliku srijedu u Euharistijskom slavlju posvete ulja u katedrali svetog Vida... Svoj dar ostavit ćete u košaricu na izlazu iz crkve. Hvala!

- Križni put u našoj crkvi je petkom i nedjeljom u 18 sati i Sveta misa u 18.30.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje POS. Idući utorak, 4. je od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i pripravu za naš župni blagdan.

- Nadbiskupijski susret mladih Riječke nadbiskupije je u Brešcima, 4. svibnja 2019. Geslo susreta je ''Ja sam put i istina! Slijedi me!'', a cilj susreta je angažiraniji rad s mladima i njihovo međusobno povezivanje na nadbiskupijskoj razini. Prijavite se do 7. travnja 2019. godine (5. korizmena nedjelja). Kotizacija, 50 kuna, uključuje prijevoz, ručak, majice i materijale. Važno se izjasniti hoćete li ići organiziranim prijevozom ili osobno, kako bismo znali točan broj autobusa koji će voziti do Brešca i nazad. Na vrijeme ćemo obavijestiti o prijevozu, i drugim detaljima programa susreta. Dobna granica za prijavu mladih je od 15 do 30 godina.

- Korizmena duhovna obnova za studente, mlade i srednjoškolce naše Nadbiskupije bit će u četvrtak, 11. travnja u Centru za mlade „Blaženi Miroslav Bulešić" (Slavka Krautzeka 74, Rijeka) s početkom u 19,30 sati. Voditelj duhovne obnove je vlč. Ivan Grbešić, povjerenik za mlade Sisačke biskupije. Slavlja svete Ispovijedi u 20 sati.

- Ispovijed u našoj crkvi na Kantridi, utorak - 16. travnja 2019. u 17 sati.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Od tiska imate novi broj: „Malog koncila MAK", „Ladonja", i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Nove tehnologije ne mogu riješiti probleme hrvatskoga školstva. Dr. Zoran Velagić upozorava na brzopleto uvođenje tehnologija u obrazovni sustav. - Zbog čega su se razočarali ideološki agenti u Hrvatskoj? - Krajnje je vrijeme za "pothvat nove evangelizacije". Prikaz dokumenta hrvatskih biskupa o katehezi i rastu u vjeri u današnjim okolnostima. - Prvi nastavak nagrađenoga romana Nikole Kuzmičića "Knjiga puna sarma". - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak...


Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi