Nalazite se u > Župni info kutak

8. rujna 2019. - 23. nedjelja kroz godinu - Rođenje Marijino - Mala Gospa

Rođenje Marijino - Mala Gospa

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Petar Claver, Hijacinta, Strahimir

Ut.     - Nikola Toletinski, Sebastijan

Sri.    - Hijacint, Miljenko, Helga, Cvjetko
Čet.   - Ime Marijino, Mirjana, Tanja, Tihomil, Dubravko

Pet.   - Ivan Zlatousti, Zlatko, Ljubo

Sub.  - Uzvišenje svetog Križa, Višeslav

- Iduća nedjelja je 24. nedjelja kroz godinu, BDM Gospa Žalosna, Dolores, Tugomil.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Potičemo vas i pozivamo na pobožnosti.

- Dan Hrvatskih mučenika na Udbini, 14. rujna 2019. godine. Trodnevnica: 11 rujna, 12. rujna, 13. rujna 2019. Krunica i sveta Ispovijed u 18 sati, Sveta misa u 18.30 sati. Na sam dan Hrvatskih mučenika, 14. rujna: u 8.45 sati, Put križa, od crkve svetog Marka na Krbavskom polju do svetišta. U 10.30 sati Euharistijsko slavlje, predvodi mons. Petar Palić, hvarski biskup. U 13.45 sati blagoslov nabožnih predmeta u crkvi. U 14 sati koncert duhovnih i domoljubnih pjesama „Mješoviti ansambl". U 17 sati Sveta misa u crkvi „Hrvatskih mučenika".

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a 2020. godine slavimo 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti unutrašnjost crkve novom bojom. Do danas, 112. obitelji darovale su prilog. Svima iskrena hvala...

- Ovaj tjedan početak je vjeronaučne godine i župne kateheze za sve uzraste djece i mladih. Djeca osnovne škole: Treći razredi, pripravnici za Prvu svetu Pričest, Župnu katehezu imaju: subotom u 11 sati, 4 i 5 razredi, subotom u 15 sati, 6 i 7 razredi, subotom u 10 sati, 8 razredi, pripravnici za sakrament svete Potvrde, subotom u 16 sati. Srednjoškolci, četvrtkom u 19 sati. - Roditelji, dođite nedjeljom i blagdanom, sa svojom djecom i sudjelujte u slavlju Svete mise. Budite vjerodostojan i uzoran primjer žive vjere, svome djetetu. Potičite i podržavajte svoje djete u pohađanju Župne kateheze, a vi roditelji i članivi vaših obitelji, uključite se u život i molitvene susrete Župne zajednice.

- Pozvani ste na otvaranje izložbe plakata ususret Nacionalnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, u srijedu, 11. rujna u 11.30 sati u Gradsku vijećnicu Grada Rijeke. Izložba su materijali Doma svete Ane prikupljenih u radu sa žrtvama obiteljskoga nasilja.

- U katedrali svetog Vida, 12. i 13. rujna 2019., duhovna priprava i proslava blagdana suzaštitnika katedrale, Uzvišenje svetog Križa. Krunica u 17.30 sati i Sveta misa u 18 sati.. Na blagdan Uzvišenja svetog Križa, krunica u 17.30 i Sveta misa u 18 sati, propovijeda đakon vlč. Ivan Devčić - 15. rujna BDM Gospa Žalosna. Svete mise: 9.45 sati i 11 propovijeda vlč. mr. Mario Gerić, rektor bogoslovije. Nakon Euharistije čašćenje svetog Križa i Krvi Kristove.

- Upisi u Nadbiskupijsku školu za crkvenu glazbu za smjer Liturgijska glazba za odrasle i početni tečaj za djecu i mlade. Upisi traju do 15. listopada 2019.

- Župna zajednica Svetog Križa, Srdoči, proslavit će župni blagdan Uzvišenja svetog Križa, 14. rujna 2019. Župljani se pripremaju troednevnicom 11.-13. rujna. 2019. Krunica u 17.30 sati i Sveta misa u 18 sati. Svete mise na blagdan: 8.30 sati i svečana sveta Misa u 18 sati. Predvodi i predvoditi vlč. mr. Mario Gerić, rektor bogoslovije u Rijeci.

- U nedjelju, 15. rujna 2019. BDM Gospa Žalosna, proštenje u Mrkoplju. Župljani se pripremaju trodnevnicom 12; 13, 14, rujna. Sveta mise je u 18 sati. Na sam blagdan, Svete mise su u 8; 9; 11 sati. Svečanu Svetu misu u 11 sati predvodi i propovijeda mons. Ivan Milovan, Porečko-pulski biskup u miru.

- Samostan i župa svetog Franje Asiškog na Pehlinu, u utorak, 17. rujna 2019. slavi 23. godišnjicu smrti biskupa o. Srećka Badurine TOR, i blagdan Rana svetoga Franje. Krunica je u 18.30 sati i Sveta misa u 19 sati.

- Župljani župe svetog Mateja na Viškovu, u subotu 21. rujna 2019. slave blagdan svetog Mateja, apostola i 25. godina svećeništva župnika mons. Ivana Nikolića. Pripravljaju se trodnevnicom: 18; 19; 20 rujna. Sveta Ispovijed u 17 sati, krunica u 17.30 sati i Sveta misa u 18 sati. Na blagdan, Svete mise u 7.30 sati, 10 i 18 sati. Svečanu svetu misu u 18 sati predvodi mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup… opširnije pročitajte na plakatu…

- Od tiska imate novi broj časopisa „Veritas", „Ladonja", „Srce Isusovo i Marijino" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Hrvatsko-srpski odnosi: poligon za manipulaciju. U manipulacije se ulaže "mnogo više energije, napora i sredstava". - Zašto je nemoguće "ukinuti" ispovjednu tajnu? - Luka Klapan, scenarist i redatelj dokumentarnih filmova: "Domovinski rat u hrvatskom dokumentarnom filmu slabo je zastupljen". - Nino Karamatić, direktor ljudskih potencijala u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe, predavač na Fakultetu prometnih znanosti, suprug i otac petero djece, nastoji produbiti svoju vjeru. - Trener koji svjedoči Evanđelje. Anton Đok, trener hrvatske juniorske hrvačke reprezentacije. "Ako ne živim Evanđelje, športaše mogu navesti na krivi put". - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak... Danas uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi