Nalazite se u > Misije-knjige

don Marin Mandić - Antologija malog misionara

don Marin Mandić - Antologija malog misionara

U odabiru svojih djela za ovu antologiju don Marin slijedi put pravog Kristovog svećenika, salezijanca, odgojitelja, misionara. Niti kao pisac ne zaboravlja biti čovjek od Boga pozvan u svom narodu i diljem svijeta aviještati Evanđelje i raditi na spasenju duša.

On se ne predaje i ne miri sa situacijama u kojima sotona preuzima glavnu riječ i mami ljude na svoju stranu. Glasno vrišti na uzbunu kad se negiraju istine naše svete vjere, kad je osoba zalutala ili odlutala, kad su cijele zajednice na nesretnom putu zastranjenja. Stoga, knjiga će zasigurno mnoge potaknuti na promišljanje o tijeku i smislu života, na barem mali korak u smjeru Kristovog vapaja: Nek svi budu jedno, jedno srce djece Božje i Kristove crkve, ma gdje bili.

Don Marinovo djelo zrači vapajem za Božjom i ljudskom ljubavlju, za njezinim očitovanjem u svijetu, navlastito najpotrebnijima. Od studentskih referata, preko eseja, meditacija i drama, uvijek se bavi cjelovitim čovjekovim bićem, njegovom vanjštinom i njegovim postupcima, a još više nutrinom i duševnim svojstvima. Pri tom jasno ističe moralne vrijednosti, plemenitost, milosrđe, odano i nježno srce, blagost i strpljivost, žrtvu iz ljubavi za ljude i prije svega za vrelo ljubavi, za Boga.

Bog ljubav, Bog istina, Bog put i život, osnovna je misao cijele antologije. Bog je svugdje prisutan, On povezuje i usmjerava sav ljudski život - od svetoga Petra do papa današnjih vremena, apostolat Majke Terezije, likove u književnim djelima hrvatske i slovenske moderne (D. Šimunovića i I. Cankara), sve do stvarnih izgubljenih sinova i kćeri iz Isusove parabole, koji su ovdje oživjeli u dječaku Linu i obraćenici Kseniji.

Nema dvojbe, spasenje je u Križu, u Krvi koja pere ljagu grijeha, u velikodušnoj i dobrostivoj Božjoj ljubavi, koju nam daruje po našim bližnjima čista i radosna srca i nasmijana lica. Kao što negdje drugdje zapisa don Marin: Hrabro koračajmo stazama života trošeći se za dobro ljudi, svjedočiti nam je Kraljevstvo Božje, od rodne grude sve do planina Sierra Mixes i šire. Ova knjiga je sigurno vrijedan doprinos i snažan poticaj toj zadaći! (Damir Magaš)

preuzmite knjigu u PDF formatu: don Marin Mandić - Antologija malog misionara (3,6 MB)

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi