Nalazite se u > Župni info

19. travnja 2019. - Veliki Petak

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Anastazija, Stošija, Bosiljka

Ut.     - Benedikt, Bernardica, Leonida

Sri.    - Šimun, Rudolf, Robert
Čet.   - Veliki Četvrtak, Euzebije, Romano

Pet.   - Veliki Petak, Ema, Lav, Berta

Sub.  - Velika Subota, Dina, Agneza

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 5. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i pripravu za naš župni blagdan.

- Uskrsna Ispovijed u našoj crkvi je u utorak, 16. travnja 2019. u 17 sati. Doći će don Marijan iz župe svetog Josipa.

- Na Veliki Četvrtak održati će se pobožnost za mlade „Visita Iglesia". Spomen na 7 postaju Kristove muke, hodajući obilazimo sedam riječkih crkvi. Početak u 18 sati svetom misom u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Assunta). Nakon svete mise kratko druženje u prostorijama župe. Nakon druženja u 20 sati početak je pobožnost. Hodočašće završava u 23 sata u crkvi svete Terezije od Djeteta Isus na Donjoj Vežici.

- Iduća nedjelja je nedjelja Isusovog Uskrsnuća - Uskrs. Svete mise su u 8; 10 i u 18.30 sati. Blagoslov hrane bit će na kraju prijepodnevnih Svetih misa.

- Za uređenje crkve i Isusova groba trebat će nam cvijeće. Kao i svake godine slobodni smo zamoliti vaš prilog, kojega možete donijeti u sakristiju ili Župni ured. Hvala!

- Danas je Cvjetnica, nedjelja Muke Gospodnje. Na izlazu iz crkve skupljamo prilog za Caritas naše Riječke Nadbiskupije koji je plod našeg korizmenog odricanja za siromašne, a svi prikupljeni darovi predaju se nadbiskupu na Veliku srijedu u slavlju Svete misi posvete ulja u katedrali svetog Vida, u 10.30 sati, na koju ste svi pozvani. Svoj dar možete ostaviti u košaricu na izlazu iz crkve. Hvala!

Obredi u Velikom ili Svetom tjednu: Vazmeno trodnevlje: Veliki četvrtak,  Isus je ustanovio Svetu misu, Svetu Pričest i Svećenički red. Svečanu Isusovu posljednju večeru s obredom pranja nogu slavit ćemo u 18.30 sati. Nakon prijenosa POS, slijedi molitvena „Getsemanska uru" do 22 sata. Predvode: „Salezijanci suradnici", „Mješoviti zbor", „Obiteljska zajednica" i „Zbor mladih". Veliki petak, spomen Isusove muke i smrti. Obvezan je post i nemrs. Jedini dan u godini kad Crkva ne slavi Euharistiju. Obredi muke i smrti našega Gospodina Isusa Krista, klanjanje Isusovu Križu i sveta Pričest u 18.30 sati. Nakon svete Pričesti, molitveno meditativni program do 22 sata predvode: „Salezijanci suradnici", „Mješoviti zbor", „Obiteljska zajednica" i „Zbor mladih". Velika subota, Crkva u šutnji uz prazan grob razmatra Isusovu muku i smrt. Uskrsno bdijenje počinje u 21. sat. U vazmenoj noći slavimo Isusovo uskrsnuće. Vazmeno bdijenje završava blagoslovom hrane. Braćo i sestre, nađimo vremena u ove svete dane sudjelovati u bogatim liturgijskim obredima, a tijekom dana posjetimo crkvu. Crkva je otvorena cijeli dan na Veliki četvrta, Petak i Subotu…

- Od tiska imate novi broj "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: Razgovor s nastradalim mons. Jozićem vođen tjedan dana prije nezgode. - Vraća li se Hrvatska u najgrublji komunizam? - Prvi znanstveni skupu u hrvatskoj povijesti o ubijenoj i ranjenoj djeci u Domovinskome ratu, održan u samostanu svetog Vlaha u Pridvorju, u Konavlima. - Na krizmu prema spremnosti, a ne prema razredu? - Muka i uskrsnuće u umjetnosti i običajima. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak... A danas svakako uzmite i novi broj Župnog listića „Padovanac"…

Župni nfo kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi