Nalazite se u > Župni info kutak

26. prosinca 2018. - Sveti Stjepan Prvomučenik

Božić, Rođenje Isusovo, Božidar, Božo

Svete mise na Božić, na Kantridi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Sri.    - Stjepan Prvomučenik, Svete mise u 7 i 18.30 sati.

Čet.   - Ivan ap. i ev. Ivana, Ivančica

Pet.   - Nevina dječica, Neven, Nevenka, Mladen

Sub.  - Toma Becket, Tomislav, David, Davor

- Iduća nedjelja je Sveta Nazaretska Obitelj, Isus, Marija i Josip, Trpimir.

- Sutra u srijedu, 26. prosinca početak je blagoslova obitelji i stanova. Srijeda, 26. prosinca: Labinska. Četvrtak, 27. prosinca: Ante Pilepića, Creska, Izviđačka ulica. Petak, 28. prosinca: Kastavska, Prolaz Marčeljeva Draga. Subota, 29. Prosinca: Istarska ulica. Ponedjeljak 31. prosinca: Milutina Bataje, Mate Balote. Ako netko nije primio Božićno pismo i prijavnicu nek ih uzme u sakristiji, a može se javiti i telefonski, ili e-mailom...

- Sveta Tri Kralja, Bogojavljenje, dan je proslave papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva. Na taj dan, svi prijatelji misija, a posebno djeca, imaju priliku molitvama i darovima pomoći dječje misijsko djelo: „Djeca pomažu djeci". Promislite kako će te vi sudjelovati?

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Hvala svima koji su pomagali oko uređenja jaslica, gospođi Gabrijeli, obitelji Nemetz i Efremu. Hvala Marčelu, Darku i Mariju Nemetz za mahovinu. Inženjerka Nora darovala je i ove godine borove za crkvu. Hvala gospodinu Ivetcu, Grgi i Marčelu na postavljanju borova. Sestri Kruni, Vesni, Silvani za ikebane, članovima pjevačkog zboru koji su redovito dolazili za Zornice i pjevanu devetnicu. Hvala obiteljima Nemetz i Marinu Franoliću za kićenje borova... Hvala vrijednim gospođama Jelici i Veri koje su svaki dan u došašću, ustale ranije, pripremile čaj i kavu. Hvala svima na darovima i kolačima. Hvala dobrim gospođama: Gabrijeli, Ivi, Vesni, Silvani na čišćenju crkve i okoliša, a gospođi Gabrijeli na postavljanju jaslica... Hvala obiteljima koje su novčano pomogle najsiromašnijima na Kantridi, kako bi, uz nas, i siromasi imai radostan Božić...

- U Župnom uredu možete kupiti kalendare za novu 2019. godinu. Jednolisni kalendar je 1 kn, a 12-lisni 10 kn.

- U ovoj svetoj noći susreću se nebo i zemlja. Sve naše ljudsko obasjano je svjetlom Božjega dolaska. Rođenjem je­dinstvenog Djeteta svatko je od nas zagrljen svetim Božjim zagrljajem. Bog nam je blizu i njegova nas blizina posvećuje. Uvodi nas u njegov život, u njegovu slavu i radost. Otvorimo svoja srca kako bismo iskusili neizreciv dar njegove prisutnosti. Draga braćo i sestre, Isusovo utjelovljenje, Božje učovječenje, znak je i putokaz kako se čovjek može obnoviti i učvršćivati u svojoj čovječnosti. O tome govori Isusovo rođenje, Božić, i zato je Božić radost koja obećava, koja otvara nove mogućnosti za čovječnost. Neka ovoga Božića našim dušama i obiteljima na Kantridi, našom župom, našim gradom i Domovinom, nek našim svijetom ponovno odjekne betlehemska poruka: „Slava Bogu na visini, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim". Svima vama u crkvi i svima vašima u obiteljima, čestiti i blagoslovljen Božić, Isusovo rođenje, žele svećenici, don Ivan i don Šime, članovi ŽPV-a i ŽEV-a, Salezijanci suradnici, Zajednica obitelji i naš nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić!

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi