Nalazite se u > Župni info

31. ožujka 2019. - IV. korizmena nedjelja

sveti Benjamin, Ljubomir, Natalija

Svete mise nedjeljom na Kantridi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon. - Hugo, Božica, Venancije

Ut.   - Franjo Paolski, Leopold

Sri.  - Ratko, Rikard, Cvijeta
Čet.  - Izidor Seviljski, Benedikt Niger

Pet.  - Vinko Ferrerski, Berislav, Julijana

Sub. - Celestin I., papa, Vilim, Irenej Srijemski

Danas, 31. ožujka 2019. u 20 sati, u riječkoj prvostolnici, katedrali svetog Vida održat će se prvi samostalni koncert „Zbora Mladih Riječke nadbiskupije" pod geslom: "O, Ljubavi raspeta". Pjesmama koje promišljaju Isusovu muku i smrt, a koje će biti srce koncerta, želimo potaknuti sve prisutne na dublje promišljanje korizmenih, ali i Vazmenih otajstava.

- Iduća nedjelja je 5. korizmena nedjelja, Ivan de la Salle, Herman, Teodor.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 3. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i pripravu za naš župni blagdan.

- Idući petak je, Prvi petak u mjesecu. Posjetit ćemo starije osobe u „Domu Kantrida, prijepodne, poslije podne u našoj župi... Križni put u 18 sati i Sveta misa u 18.30 sati...

- Nadbiskupijski susret mladih Riječke nadbiskupije je u Brešcima, 4. svibnja 2019. Geslo susreta je ''Ja sam put i istina! Slijedi me!'', a cilj susreta je angažiraniji rad s mladima i njihovo međusobno povezivanje na nadbiskupijskoj razini. Prijavite se do 7. travnja 2019. godine (5. korizmena nedjelja). Kotizacija, 50 kuna, uključuje prijevoz, ručak, majice i materijale. Važno se izjasniti hoćete li ići organiziranim prijevozom ili osobno, kako bismo znali točan broj autobusa koji će voziti do Brešca i nazad. Na vrijeme ćemo obavijestiti o prijevozu, i drugim detaljima programa susreta. Dobna granica za prijavu mladih je od 15 do 30 godina.

- Korizmena duhovna obnova za studente, mlade i srednjoškolce naše Nadbiskupije bit će u četvrtak, 11. travnja u Centru za mlade „Blaženi Miroslav Bulešić" (Slavka Krautzeka 74, Rijeka) s početkom u 19,30 sati. Voditelj duhovne obnove je vlč. Ivan Grbešić, povjerenik za mlade Sisačke biskupije. Slavlja svete Ispovijedi bit će u 20 sati.

- Hvala svima koji ste dali prilog u košaricama na izlazu iz crkve za korizmenu akcija Hrvatskog Caritasa: „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini". Darovali ste - 2.019,75 kn.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Veritas" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Kako je komemoracija postala „fašistički skup"? - Koje su biskupske poruke doista slane s Bleiburškoga polja? - Mladi s teškoćama u našim životima i u društvu. - Solidarnost je i duhovna i materijalna potpora. - Postoji li uopće europski identitet? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak... Danas svakako uzmite i ponesite u svoju obitelj novi broj Župnog listića "Padovanac".

Župni nfo kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi