Nalazite se u > Župni info kutak

4. studenoga 2018. - XXXI. nedjelja kroz godinu

Karlo Boromejski, Dragutin, Drago

 Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Srijemski mučenici, Elizabeta, Mirko

Ut.     - Leonard, Melanija, Kristina

Sri.    - Lazar, Anđelko

Čet.   - Gracija Kotorski, Bogdan, Klaudije

Pet.   - Posveta Lateranske bazilike, Vito

Sub.  - Leon Veliki, Lav

- Iduća nedjelja je 32. nedjelja kroz godinu, sv. Martin biskup, Martina, Davorka.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Potičemo vas i pozivamo na pobožnosti.

- Hvala Salezijancima suradnicima koji su pripremili kestenje, i donijeli kolače. Veri, Jelici, Ivi, Gabrijeli. Pjevačkom zboru na pjevanju i svima vama na vjerničkom sudjelovanju.

- Obnovili smo u našoj Župnoj crkvi i u našim obiteljima na Kantridi pobožnost Gospi od zdravlja, koja se tijekom godina zapustila i zaboravila. Početak devetnice Gospi od zdravlja je 12. studenog! Svaki dan devetnice u 18 sati je krunica i litanije Gospe od zdravlja, zatim Euharistija s prigodnom propovijedi. Župna kronika bilježi kako je gospođa Ivana Mohorovičić darovala prvih 500 lira za nabavu kipa Gospe od zdravlja, a brojni darovatelji s Kantride omogućuju nabavu gipsanog kipa iz firme Bertonelli u Milanu. U 3. nedjelju došašća, 15. prosinca 1935., blagoslovljen je kip Gospe od zdravlja i postavljen u našoj crkvi. Pozivam i potičem sve župljane na molitvu i pobožnost našoj moćnoj nebeskoj Majci, Mariji, Gospi od zdravlja.

- Pozivamo vas na stručni skup, u četvrtak 15. studenoga 2018. u Velikoj dvorani Nadbiskupije s početkom u 19.30 sati . Predavanje i glazbena radionica bit će na temu Gregorijanskog korala (kvadratna notacija, interpretacija Anđeoske mise, marijanske antifone) koju će voditi mr.sc. Andrejka Srdoč Geraci. Zainteresirani, prijavite se do 14. studenoga na email: crkvena.glazba.ri@gmail.com ili na mobitel porukom sms ili viberom: 091/9752909.

- O blagdanu svetog Nikole organiziramo "Nikolinje" za djecu. Darove primaju djeca koja dođu na Svetu misu na sam blagdan 6. prosinca u 18.30 sati. Tko može i želi darovati prilog za darove djeci neka prilog ostavi u kutijici na stoliću u crkvi ili donese u Župni ured. Molimo roditelje nek upišu imena male djece u sakristiji, uključivo do 8. razreda osnovne škole radi lakše organizacije i pripreme darova...

- U Župnom uredu, nedjeljom kod Sonje na dnu crkve, možete kupiti kalendare za novu 2019. godinu. Jednolisni kalendar je 1 kn, a 12-lisni 10 kn.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Don Bosko Danas", „Mali koncil MAK", „Ladonja", „Srce Isusovo i Marijino" i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - "Pravna, radna i socijalna sigurnost, jamstvo dostojanstva čovjeka u hrvatskom društvu". Upozorenja je biskupa vlastima a svi odgovorni u hrvatskom društvu trebali bi ozbiljno uzeti. - Zašto se iseljava najstarija hrvatska dijaspora u Rumunjskoj. - Obitelj važna barem kao i ekologija. Renesansa obitelji zasigurno će se dogoditi. Obitelj je Božji projekt i siguran sam kako Bog nikad od njega ne će odustati. Ako ne bude obitelji, čovječanstvo je u opasnosti. - Potrebna je cjelokupna, sveobuhvatna revitalizacija Slavonije. - Što kada prijeđemo prag smrti? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi