Nalazite se u > Župni info kutak

6. siječnja 2019. - Bogojavljenje

Sabin, Liberije, Trpimir

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Silvestar, Silvijo - Zahvala

Ut.     - Marija Bogorodica, Nova godina

Sri.    - Bazilije, Grgur, Grgo

Čet.   - Ime Isusovo, Genoveva, Cvijeta

Pet.   - Anđela Folinjska, Emanuel, Borislav

Sub.  - Miljenko, Emilijana, Eduard, Radoslav

- Iduća nedjelja je svetkovina Bogojavljenja, Tri kralja.

Danas, u nedjelju Svete Nazaretske obitelji, u božićnom ozračuju, dolaze nam neke teme na razmišljanje, o obitelji u progonstvu i izbjeglištvu, čime je danas preplavljen naš svijet, zatim o strahu mladih koji žele ući u sakrament ženidbe za cijeli život, i o bliskim odnosima u obitelji. Ovom se nedjeljom sveta obitelj Josipa, Marije i Isusa postavlja vjernicima za uzor u činjenici kako je toj obitelji središte bio Bog i njegova volja. Bog i vjera u Boga, za vjernike čini kriterij svih odnosa, i onih najbližih, obiteljskih odnosa. Kao što vjera u Boga ne može počivati na ljudskom osjećaju niti na govornom priznavanju Boga, nego zahtjeva životnu potvrdu i životno prijateljstvo s Bogom, tako je i s bračnim i obiteljskim odnosima. Kršćansku obitelj nazivamo i kućnom Crkvom. Ona je svje­dočanstvo Božje ljubavi i vjernosti i prvo mjesto odgoja djece u vjeri. Posvetimo u našim obiteljima više prostora zajedničkoj molitvi i čitanju Božje riječi. I ne zaboravimo služiti jedni drugima po uzoru na Krista koji je dao sebe za nas. Tako će naše obitelji postajati mjesta ostvarivanja svetosti.

- Sutra u ponedjeljak 31. prosinca nastavljamo blagoslov obitelji i stanova, u ulicama: Milutina Bataje, Mate Balote; Srijeda, 2. siječnja: Ede Jardasa. - Četvrtak, 3. siječnja: Ivana Milčetića, Bože Vidasa, Đure Cattia, Turanski put, Žlebi, Tenčićevo; Petak, 4. siječnja: Minakov put, Opatijska, Ljubljanska cesta, Marina Jakominića, Ivana Zavidića, Turan. Subota, 5. siječnja: Bujska ulica. Tijekom večernje Svete mise u 18.30 sati bit će blagoslov Trikraljske vode.

- Sutra u ponedjeljak, 31. siječnja 2018., u našoj crkvi na Kantridi, Sveta misa Zahvalnica je u 18.30 sati. Euharistijom, i pjesmom Tebe Boga hvalimo, zahvalit ćemo Bogu za sve primljene darove i dobra tijekom 2018. godine... Pročitat ćemo i najvažnije statistike o našoj župi...

- U utorak je BDM Bogorodica - Početak Nove građanske godine. Svete mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10 i 18.30 sati.

- Sveta Tri Kralja, Bogojavljenje, dan je proslave papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva. Na taj dan, svi prijatelji misija, a posebno djeca, imaju priliku molitvama i darovima pomoći dječje misijsko djelo: „Djeca pomažu djeci". Promislite kako ćete i na koji način i vi sudjelovati?

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Od tiska imete časopise: „Biblija danas", „Ladonja", „Zvona" i „Glas koncila" božićni dvobroj ...

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi