Nalazite se u > Župni info kutak

Rijeka za Petrinju


 

Pismo riječkog nadbiskupa mons. dr. Ivana Devčića i riječkog nadbiskupa koadjutora mons. mr. Mate Uzinića

Svećenicima, posvećenim osobama i vjernicima Riječke nadbiskupije riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić i riječki nadbiskup koadjutor mons. mr. Mate Uzinić uputili su u srijedu 30. prosinca poziv na pomoć za stradale u potresu u Petrinji, Sisku i okolnim mjestima.

Ova godina, koju je obilježila pandemija Covida-19, sa svim onim teškim što ta pandemija sa sobom nosi, završila je dodatno tragično za stanovnike Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta. Mnoga naša braća i sestre ostala su  bez  krova  nad glavom i svega što su imali, a izgubljeni su i ljudski životi. Tragedija naše braće i sestara ne smije nas ostaviti ravnodušnima. Zato je Riječka nadbiskupija uputila Caritasu Sisačke biskupije hitnu financijsku pomoć, a za potrebe smještaja stavili smo im na raspolaganje i nadbiskupijsku kuću u Lovranu ,,Domus Laurana”, poručuju u pismu mons. dr. Devčić i mons. mr. Uzinić.  Svećenike, posvećene osobe i vjernike Riječke nadbiskupije, kao i sve druge ljude dobre volje, pozivaju da se priključe prikupljanju i slanju pomoći te u skladu sa svojim mogućnostima pomognu stradalima u potresu. "Uz ono što već čini Caritas nadbiskupije Rijeka, koji je pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za nastradale u hrani, higijenskim potrepštinama i odjeći, a u što se i svi vi možete uključiti, određujemo da se u svim crkvama Riječke nadbiskupije otvorenim za vjernike na blagdan Krštenja Gospodinova, 10. siječnja 2021., prikuplja milostinja za pomoć nastradalima. Svjesni smo da to, osobito u situaciji pandemije u kojoj se nalazimo, neće biti dovoljno. Zato molimo župnike, župne upravitelje i rektore crkava, da uz pomoć članova Župnih ekonomskih vijeća i drugih suradnika, nađu i druge prikladne načine za prikupljanje pomoći za nastradale kroz cijeli mjesec siječanj.”

barQpetrinja22
Prikupljena sredstva mogu se uplatiti do 15. veljače 2021.
 na račun Caritasa nadbiskupije Rijeka:

Caritas nadbiskupije Rijeka, Osječka 84a, 51000 Rijeka, Hrvatska. Banka: Privredna banka Zagreb d.d.

Broj računa: IBAN HR 88 2340009 11000 72735.

Svrha uplate: Pomoć stradalima od potresa u Petrinji, Sisku i okolici.

Poziv na broj: 4400.

Izražavajući zahvalnost svima na velikodušnosti i plemenitosti, biskupi su uputili novogodišnju čestitku nadahnutu riječima sv. Pavla apostola: ,,Vama pak, braćo, neka ne dodija činiti dobro” (2 Sol 3, 13).


Rijeka za Petrinju
Rijeka za Petrinju
Rijeka za Petrinju
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi