Nalazite se u > Župni događaji

Slavlje sv. Krizme na Kantridi na svetkovinu Duhova 2023.


Ovogodišnjih krizmanici župe sv. Antuna na Kantridi, njih ukupno 23,  primiti će sakramenat sv. Krizme u svečanom euharistijskom slavlju u nedjelju 28. svibnja na svetkovinu Duhova u 10,00 sati po rukama mons. Maria Tomljanovića, generalnog vikara riječke nadbiskupije. To znači da smo pozvani sudjelovati na misama u 08.00 i 18,30 sati kako bismo smanjili mogućnost prevelike gužve u crkvi.  Prepustimo našim krizmanicima, roditeljima i pozvanima od strane njihovih obitelji da se slavlje sakramenta Krizme može odvijati bez gužve i u najboljem redu za sve.

 

Tijekom jučerašnjeg susreta u 17,00 sati u župnoj crkvi sv. Antuna, v. d. ekonom vlč. Mato Berišić se kao delegirana osoba iz Nadbiskupije u sklopu pripreme na sakramenat nedjeljne sv. Potvrdem poticajnim riječima obratio krizmanicima nakon čega je im je pročitao i uručio rješenja molbi za sakramenat sv. potvrde riječkog nadbiskupa mons. Mate Uzinića: "Dok se spremaš na primanje tog svetog sakramenta, poveži se u molitvi s Majkom Marijom kao što su s njom bili povezani apostoli u iščekivanju Duha Svetoga. Sjeti se da po sv. potvrdi preuzmeš obveze zrelijeg i samostalnijeg kršćanskog života, te dužnost svjedočenja za Isusa Krista. Pokaži to već u samoj pripravi. Zato nemoj propuštati nikada dnevnu molitvu, redovito sudjeluj nedjeljom i blagdanom na svetoj misi, te nastoj vršiti djela ljubavi prema svome bližnjemu. Tebi, tvojim roditeljima, kumu šaljem svoj pozdrav i blagoslov, uz želju da ostaneš uvijek vjeran/vjerna darovima Duha Svetoga, koje ćeš u potvrdi primiti, i obećanjima koja ćeš Ti Sam/Sama dati pred Bogom i pred Crkvom".

 

 

U ime svih župljana Kantride pridružujemo se poticajnim riječima nadbiskupa Mate i molimo za naše krizmanike Mariju Majku Crkve, koja je svoga Sina Isusa prikazala Gospodinu i koji je zahvaljujući i njezinoj brizi rastao u dobi, milosti i mudrosti. Neka Nebeska Majka sve naše krizmanike zagovara, a mi im želimo neka zahvaćeni silom Duha Svetoga radosno žive i svjedoče Isusovo Evanđelje današnjem svijetu. A sveti Antun Padovanski, koji je toliko volio Boga i propovijedao i živio Božju riječ neka nas sve pouči kako služiti Gospodinu i biti spreman darovati mu same sebe, zaključio je župnik Vjekoslav.

 

 

Slavlje sv. Krizme na Kantridi na svetkovinu Duhova 2023.
Slavlje sv. Krizme na Kantridi na svetkovinu Duhova 2023.
Slavlje sv. Krizme na Kantridi na svetkovinu Duhova 2023.
Slavlje sv. Krizme na Kantridi na svetkovinu Duhova 2023.
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi