Nalazite se u > Župni događaji

Svečano proslavljena Nedjelja Božje Riječi


Župna zajednica sv. Antuna Padovanskog na Kantridi svečano je proslavila 4. obljetnicu Nedjelje Božje Riječi koju je ustanovio papa Franjo s nakanom da cijeloj Crkvi jasnije skrene pozornost na Sveto pismo, u slavljenju, razmišljanju i širenju Božje riječi. Zašto? Zato što u Svetome pismu susrećemo Boga!

U homiliji je župnik Vjekoslav istaknuo važnost koju Crkva pridaje slušanju i navještanju Riječi Božje i podsjetio prisutne na riječi pape Franje da "Riječ Božja" ima svoj put u nama. Slušamo ju svojim ušima, ide u srce, ne ostaje u ušima, mora ići u srce i od srca prelazi na ruke, u dobra djela. To je put koji riječ Božja prolazi; od ušiju do srca i ruku" – preporučuje nam često papa Franjo. Bog je taj koji nam govori putem onoga što se čita i On sam, ovdje i sada, traži od nas da slušamo s vjerom. Duh koji je govorio po prorocima i nadahnjivao svete pisce, daje da riječ Božja čini u srcima ono što odzvanja u ušima. Da bismo slušali riječ Božju trebamo imati otvoreno srce kako bismo mogli primiti riječ i poslije ju provoditi u praksi. Ponekad imamo teška čitanja, ali to nam Bog govori iste stvari na drugačiji način. Slušanje je životno važna stvar, a na to nas podsjeća izraz „ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi koja izlazi iz Božjih usta". Radi se o životu koji nam daje riječ Božja. U tom smislu govorimo o službi riječi kao o „stolu" koji Gospodin postavlja da bi nahranio naš duhovni život. To je obilan stol koji se oslanja na biblijsko blago Staroga i Novoga zavjeta, jer u njima je Crkva objavila otajstvo Krista.

Nakon popričesne molitve župnik Vjekoslav je na svim misnim slavljima ove nedjelje, u ime svih župljana, od srca zahvalio čitačima na važnoj službi koju već dulje vrijeme s pažnjom i dostojanstvom i vrlo predano vrše na dobro mnogih duša, i tom prigodom im kao mali znak pažnje uručio Pismo Novog zavjeta.   

Nakon toga su i ostali župljani imali priliku za blagoslov svojega Svetoga Pisma, kako bi njihovo poniranje u Božju Riječ bilo blagoslovljeno da budu i oni koji slušaju, ali i koji u djelo provode ono što u njemu piše. Držeći u rukama Bibliju, vjernici su zazvali svjetlo Duha Svetoga u razmatranju Svetog pisma, kako bi Riječ spasenja donosili i svima onima koji još uvijek Boga nisu osobno susreli ili su se iz nekog razloga životom udaljili od Crkve i župne zajednice.
 
Našim čitačima na Kantridi a to su: Sanja Zaputović – voditeljica službe čitača, Gabrijela Šujević, Radomir Popović, Iva Lolić, Slavica Nanut, Pupa Giuliana Komadina, Mirjana Nemetz, Jelena Nemetz, Danijela Doubek Grbac, Luna Antić, Diana Rosandić, Bruno Glavan, Sandra Glavan, Mirna Cerovac, Lidija Jurasić, Višeslav Račić, Katarina Račić i Dora Škarica od srca čestitamo te im, povjeravajući ih zagovoru sv. Antuna, želimo i nadalje u životu i poslanju unutar naše župne zajednice obilje Božjeg mira i blagoslova!

Na misnim slavljima Nedjelje Božje Riječi predstavljena je i ekipa katehista i najavljen početak kateheza za mlade i odrasle koje će se u slijedeća dva mjeseca održavati navečer u 19,30 sati utorkom i petkom u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog na Kantridi. Svima iskrena dobrodošlica i dobri plodovi naviještanja, svjedočenja i slušanja Božje Riječi! Neka nam i Blažena Djevica Marija isprosi obilje mudrosti Duha Svetoga kako bi po navještenoj Riječi Božjoj još bolje upoznali Uskrsloga Krista i otkrili otajstvo Božje ljubavi u svome životu! 
Svečano proslavljena Nedjelja Božje Riječi
Svečano proslavljena Nedjelja Božje Riječi
Svečano proslavljena Nedjelja Božje Riječi
Svečano proslavljena Nedjelja Božje Riječi
Svečano proslavljena Nedjelja Božje Riječi
Svečano proslavljena Nedjelja Božje Riječi
Svečano proslavljena Nedjelja Božje Riječi
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 19:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi