Nalazite se u > Župni info kutak

10. veljače 2019. - 5. nedjelja kroz godinu - Dan braka

Blaženi Alojzije Stepinac - Dan braka

Svete mise nedjeljom na Kantridi: u 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Gospa Lurdska, Marija, Mirjana

Ut.     - Damjan, Zvonko

Sri.    - Katarina Ricci, Božidarka
Čet.   - Valentin, Valentina, Zdravko

Pet.   - Klaudije, Vitomir, Vito

Sub.  - Julijana, Samuel, Miljenko

- Iduća nedjelja je 6. nedjelja kroz godinu, Darko, Donat…

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje.

- Sutra u ponedjeljak 11. Veljače, blagdan je Gospe Lurdske, i XXVII. svjetski dan bolesnika. Na nadbiskupijskoj razini središnja proslava je u crkvi Gospe Lurdske na Žabici kod o. Kapucina. Svetu Misu s bolesnicima predvodi naš nadbiskup mon. dr. Ivan Devčić u 12 sati. Blagdansku misu 11. veljače u 19 sati predvodi preč. Stjepan Zeba. Riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić predvodit će Misu s bolesnicima, u utorak, 12. veljače u 11.30 sati u  Psihijatrijskoj bolnici Lopača.

- Duhovna obnova obitelji i mladih Riječke nadbiskupije (8.-10. ožujka 2019.) u Domu pastoralnih susreta Lovran, na Nadbiskupijskom dobru. - … Pročitajte plakat…

- U subotu, 16. veljače 2019. susret je naših krizmanika i krizmanika župa Kastavskog dekanata u OŠ „Srdoči", uz crkvu svetog Križa, od 10 do 14.30 sati.

- Na posljednjoj klupi, koji do sada niste, uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Danas, 10. veljače 2019. u našoj Nadbiskupiji proslavit ćemo „Dan braka". Svi oženjeni obnovit će bračne zavjete u slavlju Svete mise u 10 sati. Slavit ćemo, uz 27. Svjetski dan bolesnika. Svma koji ispunjavaju uvjete podijelit ćemo Bolelsničko Pomazanje.

- Od tiska imate novi broj časopis „Don Bosko Danas" i „Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Opširni izvještaj o Papinu pohoda Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje su dvojica najviših predstavnika Katoličke Crkve i sunitskoga islama potpisali dokument "Ljudsko bratstvo za svjetski mir i zajednički suživot". - Komemorativno-molitveni susret u spomen na žrtve holokausta pred zagrebačkom katedralom 24. siječnja. Neki su događaj zlorabili za "ocrnjivanje i Katoličke Crkve u Hrvatskoj i hrvatskoga naroda". - Dosad nepoznato o Stepinčevu spašavanju Židova. Zašto je široj javnosti još nepoznato kako je nadbiskup Stepinac tijekom Drugog svjetskog rata imao presudnu ulogu u spašavanju Židova u Bolnici sestara milosrdnica u Zagrebu, baš kao i sestre milosrdnice koje su vodile bolnicu. - Dr. Siniša Opić, dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, piše o važnosti odgoja i obrazovanja, u kontekstu najavljene obrazovne reforme. „Odgoj i obrazovanje su prevažni, i nije dobro što se neki neozbiljno poigravaju"… - Papino upozorenje čovječanstvu i Crkvi. Pismo pape Franje Papinskoj akademiji za život "Humana familia" (Ljudska obitelj). Papa upozorava na duhovnu i ljudsku sušu našega vremena i poziva Crkvu nek posvjedoči svijetu ljepotu ljudskoga života i zajedništva. - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak...

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi