Nalazite se u > Župni info

13. siječnja 2019. - Krštenje Gospodinovo

Hilarije, Veronika, Radovan

U našoj župnoj crkvi Svete mise nedjeljom: 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Feliks, Srećko

Ut.     - Pavao pustinjak, Stošija, Anastazija, Alojzije Variara

Sri.    - Marcel, Oton, Mislav
Čet.   - Antun opat, Lucije

Pet.   - Margareta Ugarska, Biserka

Sub.  - Mario, Ljiljana, Marta

- Iduća nedjelja je 2. kroz godinu, sveti Fabijan, Sebastijan. Početak liturgijskog vremena „Nedjelja kroz godinu „C".

- Blagdanom krštenja Gospodnjega, završava Božićno vrijeme; ovo je blagdan objave Trojstvenoga Boga. Isusovo krštenje na Jordanu objaviteljski je događaj: Nebeski Otac objavio je Sina na koga siđe Duh Sveti u tjelesnom obličju poput goluba, a glas se s neba zaori: "Ti si sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!" Nakon što je nebeski Otac javno predstavio Isusa na rijeci Jordanu, počinje Isusovo naučavanje i propovijedanje, početak je navještaja Radosne vijesti, Evanđelja. Ivan Krstitelj je navijestio Isusa  i ljude  pripremao za njegov dolazaka. Ivan Krstitelj se povlači i prednost daje Isusovom djelovanju.  Isus je onaj koji krsti Duhom Svetim i ognjem.

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje.

 

- U prošlu nedjelju darovali ste za siromašnu djecu u misijskim zemljama  2.062,55 kn. Župnik je vaše darove predao ekonomatu Nadbiskupije, a Nadbiskupija proslijedila misijskim ustanovama…

- Molitvena osmina za jedinstvo kršćana, tradicionalno se slavi od 18. do 25. siječnja. Te je datume još 1908. predložio o. Paul F. Wattson kako bi obuhvatio razdoblje između blagdana Katedre svetoga Petra i blagdana Obraćenja svetoga Pavla. Ova dva datuma imaju simbolična značenja. Prvi datum naznačuje cilj molitve: svi kršćani u zajedništvu s apostolskim prvakom svetim Petrom, a drugi datum ukazuje na način ili metodu kojom je jedino moguće postići taj cilj: temeljito obraćenje Isusu Kristu, kakvo je npr. bilo svetoga Pavla kod Damaska. Tema ovogodišnje molitvene osmine je: „Teži za samom pravdom" (Pnz 16, 20a)

- Hvala svima Vama koji ste nas tijekom blagoslova lijepo primili i dali svoj prilog za crkvu...

- Od katoličkog tiska imate: „Mali koncil, Mak", „Biblija Danas", novi broj Glas koncila koji donosi vrijedne naslove: - Dva sveučilišna profesora postali svećenici. - Stranači „prebjezi": korak dublje u močvaru ili povijesni doprinos? - Ljudska prava povezana su sa Stvoriteljem. - Iza scene splitskoga „Hrvatskoga nadzemlja". - Što troje „mudraca" suvremenoga doba nosi Isusu na dar? - U novom broju imate prilog „Prilika"… - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak!
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi