Nalazite se u > Župni info

15. ožujka 2010. - III. korizmena nedejelja

Longin, Zaharija, Veljko, Lujza de Marillac.

 

Svete mise nedjeljom na Kantridi: u 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.   - Julijan, Smiljan, Hrvoje

Ut.     - sveti Patrik, Domagoj, Hrvatin

Sri.    - Ćiril Jeruzalemski, Cvjetan, Eduard
Čet.   - sveti Josip, zaručnik BDM, Jozo, Josipa

Pet.    - Dionizije, Sonja, Vladislav

Sub.   - Kasijan, Vesna, Vlasta

- Iduća nedjelja je 4. nedjelja kroz godinu, Lea, Oktavijan, Jaroslav.

 - Križni put u našoj crkvi je petkom i nedjeljom u 18 sati i Sveta misa u 18.30.

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak, 17. ožujka 2020., u našoj župnoj crkvi, početak je drevne pobožnosti 13. utoraka svetom Antunu Padovanskom.

- Župna zajednica svetog Josipa slavi svoj patron župe, 19. ožujka 2020. Svete mise na blagdan su u: 8, 10, i svečana u 18.30 sati.

- Danas završava korizmena akcija Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini". - 14. godinu zaredom organiziramo akciju pomoći pod motom: „Da ne ohladi ljubav mnogih"! Svoj dar, prilog darujte na izlazu iz naše crkve u košaricama.

- Prijave za 11. Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu pod geslom „Što god vam rekne, učinite!" (Iv 2,5) Prijave su do nedjelje, 15. ožujka 2020. Prijave su isključivo Župnim uredima ili vjeroučiteljima. Na Susret se mogu prijaviti mladi 8. razreda osnovne škole do 30 godina.

 Program SHKM u Zagrebu održava se 9. svibnja. U prijepodnevnim satima svi mladi sudjeluju na katehezama u 15-ak župa Zagrebačke nadbiskupije, a poslijepodne bit će organiziran program u središtu Zagreba. Navečer je program u župama prihvata. U nedjelju, 10. svibnja, središnje misno slavlje održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića.

- Na posljednjoj klupi, uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa, prema svojim mogućnostima, pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", „Biblija danas", „Don Bosko Danas" i „Glas Koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Stranački raskol ili bolje služenje? - Je li održiva ekonomija koja se temelji na kulturi davanja? - I Crkva ima što reći o karanteni u Italiji. - Jeziva šutnja tobožnjih boraca protiv revizionizma. - Kako živi i posluje obrtnik s katoličkim simbolima? - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

- Naš nadbiskup određuje: neka se obustave svi liturgijski obredi koji prelaze broj od 100 vjernika (molim vas da ovu uputu uzmete ozbiljno i da tako postupite, gdje nije moguće osigurati jedan metar razmaka između vjernika i primiti do 100 vjernika neka se liturgijski obredi OBAVEZNO obustave! Svaki svećenik koji postupi drugačije snosit će odgovornost pred Crkvom i državnim zakonima ukoliko se netko od vjernika zarazi),

  • gdje se odluči da nije moguće održati liturgijske obrede neka svećenik sam bez naroda (SINE POPULO) služi dnevne preuzete misne nakane bez odgode,

  • neka se obustave sve druge pastoralne neliturgijske aktivnosti,

neka se župna kateheza obustavi sve dok traje obustava nastave u školama.
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi