Nalazite se u > Župni info kutak

15. rujna 2019. - 24. nedjelja kroz godinu - Gospa Žalosna

Gospa Žalosna, Dolores

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Kornelije, Ciprijan, Eufemija

Ut.     - Rane svetog Franje, Robert Belarmin

Sri.    - Sonja, Sonja, Irena, Josip Kupertinski
Čet.   - Božidar, Emilija, Željko, Suzana, Januarije

Pet.   - Andrija Kim, Svjetlana

Sub.  - Matej apostol i evanđelist, Mate, Matea, Matiša

- Iduća nedjelja je 25. nedjelja kroz godinu, Mauricije, Silvana.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Potičemo vas i pozivamo na pobožnosti.

- Iduće nedjelje, 25. rujna 2019. Susret je članova ŽPV-a i ŽEV-a u Župnom uredu u 17 sati.

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a 2020. godine slavimo 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti unutrašnjost crkve novom bojom. Do danas, 116. obitelji darovale su prilog. Svima iskrena hvala...

- Danas, 15. rujna 2019. Euharistijskim slavljem i zazivom Duha Svetoga započinjemo vjeronaučnu godinu i župnu katehezu za sve uzraste djece i mladih. Djeca osnovne škole: Treći razredi, pripravnici za Prvu svetu Pričest, Župnu katehezu imaju: subotom u 11 sati, 4 i 5 razredi, subotom u 15 sati, 6 i 7 razredi, subotom u 10 sati, 8 razredi, pripravnici za sakrament svete Potvrde, subotom u 16 sati. Srednjoškolci, četvrtkom u 19 sati. - Roditelji, dođite nedjeljom i blagdanom, sa svojom djecom i sudjelujte u slavlju Svete mise. Budite vjerodostojan i uzoran primjer žive vjere, svome djetetu. Potičite i podržavajte svoje djete u pohađanju Župne kateheze, a vi roditelji i članivi vaših obitelji, uključite se u život i molitvene susrete Župne zajednice.

- Danas je Gospa Žalosna. Svete mise, u katedrali svetog Vida: 9.45 sati i 11 propovijeda vlč. mr. Mario Gerić, rektor bogoslovije. Nakon Euharistije čašćenje svetog Križa i Krvi Kristove.

Danas je proštenje BDM Gospe Žalosne u Mrkoplju. Svete mise su u 8; 9; 11 sati. Svečanu Svetu misu u 11 sati predvodi i propovijeda mons. Ivan Milovan, Porečko-pulski biskup u miru.

 - Upisi u Nadbiskupijsku školu za crkvenu glazbu za smjer Liturgijska glazba za odrasle i početni tečaj za djecu i mlade. Upisi traju do 15. listopada 2019.

- Samostan i župa svetog Franje Asiškog na Pehlinu, u utorak, 17. rujna 2019. slavi 23. godišnjicu smrti biskupa o. Srećka Badurine TOR, i blagdan Rana svetoga Franje. Krunica je u 18.30 sati i Sveta misa u 19 sati.

- Župljani župe svetog Mateja na Viškovu, u subotu 21. rujna 2019. slave blagdan svetog Mateja, apostola i 25. godina svećeništva župnika mons. Ivana Nikolića. Pripravljaju se trodnevnicom: 18; 19; 20 rujna. Sveta Ispovijed u 17 sati, krunica u 17.30 sati i Sveta misa u 18 sati. Na blagdan, Svete mise u 7.30 sati, 10 i 18 sati. Svečanu svetu misu u 18 sati predvodi mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup… opširnije pročitajte na plakatu…

- Od tiska imate novi broj časopisa „Glasnik Srca Isusova i Marijina"  i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Aktualan poticaj košičkih mučenika. Zašto se u hrvatskoj javnosti i politici smišljeno zanemaruje i premalo vrednuje Hrvatska pripadnost srednjoj Europi. - Papini afrički dani. Detaljan izvještaj o posjeta pape Franje Mozambiku, Madagaskaru i Mauricijusu. Ključne poruke: mir i pomirenje, izgradnja pravednijega društva, pozornost na siromašne, borba protiv korupcije. - Na Mariji Bistrici već "započeo" susret mladih 2020. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih na početku školske i pastoralne godine prvi je korak u pripremi za nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu. - Razvoja nema bez kvalitetne demografske politike. Demograf s Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta dr. Roko Mišetić poziva na uspostavu nacionalnoga konsenzusa oko pitanja demografije. - Nadnica za radnike u Etiopiji: sedam i pol kuna. Gospodarstvo ne smije procvasti na štetu ljudi. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi