Nalazite se u > Župni info

1. svibnja 2016. - 6. uskrsna nedjelja

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Atanazije, Antonin, Boris

Ut.     - Filip i Jakov, Filipa, Jakica, Emilija, Mladen

Sri.    - Antonina, Florijan, Cvjetko, Cvijeta; Silvana, Silvije
Čet.   - Uzašašće Gospodinovo,
Hilarije, Anđeo, Maksim

Pet.   - Dominik Savio, Lucije, Marijan, Irenej Srijemski

Sub.  - Dujam, Duje, Flavije, Gizela

- Iduća nedjelja je 7. uskrsna nedjelja, Ida, Ulrika Nisch.

- Svibanj je Marijin mjesec. Svibanjske pobožnosti su svakoga dana u našoj crkvi. U 18 sati krunica BDM, litanije i Sveta misa u 18.30 sati.

- Iduće nedjelje članovi „Vojska Bezgrešne" imaju mjesečni susret u 17 sati...

- U našoj Župnoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 8. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i pripravu za naš župni blagdan.

- Hvala svima koji su pomogli oko pripreme svete Krizme: Salezijancima suradnicima: Marčelu, Jelici, Gabrijeli, Tonći, Sonji, obitelji Ćorluka-Lolić. Krizmanicima, njihovim roditeljima koji su dolazili na trodnevnu duhovnu pripravu i svim članovima obitelji. Sestri Kruni na kićenju crkve, članovima pjevačkog zbora na lijepom pjevanju.

- Proslava Gospe Trsatske je u utorak 10. svibnja u Trsatskom svetištu. Trodnevnica: 7; 8; 9 svibnja započinje u 18 sati Marijanskom pobožnosti, u 18.30 sati je Euharistijsko slavlje. Svete mise na Trsatu na blagdan u: 7; 8; 9; 10; 11. Večernju hodočasničku procesiju i zavjetnu Svetu misu vjernika grada Rijeke i Riječke Nadbiskupije predvodi naš nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić u 18.30 sati.

- Iduće nedjelje, 8. svibnja u 10 sati, u našoj župnoj crkvi, svetu Pričest primit će 16 Prvopričesnika. Prvopričesnici sa svojim roditeljima i članovima obitelji pripravljaju se trodnevnicom. - U utorak, 3. svibnja 2016. Svi Prvopričesnici dolaze u 18 sati na pobožnost svetom Antunu Padovanskom, i na Svetu misu u 18.30 sati. - Četvrtak, 5. svibnja 2016.: Krunica u 18 sati i Sveta misa u 18.30 sati. Nakon Svete mise Salezijanci suradnici podjelit će roditeljima i djeci prvopričesničke haljinice. Djevojčice će primiti vjenčiće na dan Prve svete Pričesti u sakristiji. Sva djeca u bijelim haljinicama primaju Prvu Svetu Pričest. Petak, 6. svibnja 2016.: u 17 sati prilika za svetu Ispovijed članovima obitelji i krsnim kumovima. Sveta misa u 18.30 sati i proba s djecom nakon Svete mise. Subota, 7. svibnja 2016.: roditelji, blagoslovite djecu prije polaska u crkvu, u 17 sati proba i u 17.30 sati - Prva sveta Ispovijed prvopričesnika.

- U Petak je prvi petak u mjesecu svibnju. Prije podne posjetit ćemo starije osobe u "Domu Kantrida", poslije podne u župi. Klanjanje POS. je u 18 sati i Sveta misa u 18.30 sati.

Nedjelja, 8. svibnja 2016. - Prva sveta Pričest u 10 sati - Doći u 9.45 sati…

- Mladi Riječke nadbiskupije uputit će se na 31 Svjetski dan mladih u Krakow. Koji se žele prijaviti, mogu to učiniti do 25. svibnja 2016. godine. Hodočašće je od 25. srpnja do 1. kolovoza 2016. U Krakowu sudjelujemo s papom Franjom u tjednom programu pripremljenom za mlade i završnom Euharistijskom slavlju. Na susret se mogu prijaviti mladi od 16 do 30 godina. Pročitajte opširnije na plakatu…

- Akademsko katoličko društvoJeronim" u ponedjeljak 16. svibnja u 19 sati u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci organizira predstavljanje posinodske apostolske pobudnice pape Franje "Amoris laetitia” (Radost ljubavi). S pravnog gledišta predstavit će je mons. dr. Milan Simčić a s obiteljskog vlč. Josip Kolega.

- U četvrtak je Uzašašće Gospodinovo. Svete mise u našoj crkvi su u 7; 9; i 18.30 sati.

- Hrvatska biskupska konferencija priredila je knjižicu „Muško i žensko stvori ih"! Uzmite je s posljednje klupe.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", „Biblija Danas", „Don Bosko Danas" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Zbog čega reformu obrazovanja treba odgoditi? - Zašto ravnopravnost u BiH još nije zaživjela? - Zar baš ništa ne može motivirati na čitanje? - Mogu li civilno vjenčani biti krsni kumovi? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak…
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi