Nalazite se u > Župni info

22. travnja 2019. - Uskrsni ponedjeljak

USKRS - 21. travnja 2019.

Svete mise na Uskrs, na Kantridi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Uskrsni ponedjeljak, Leonida

Ut.     - Juraj, Đuro, Đurđica

Sri.    - Fidelis, Vjeran, Vjera
Čet.   - Marko evanđelist

Pet.   - Marcelin, Višnja

Sub.  - Ozana Kotorska, Jakov Zadranin

- Sutra je uskrsni ponedjeljak. Svete mise su u našoj crkvi u 8 i 18.30 sati.

- Iduća nedjelja je 2. uskrsna nedjelja, Nedjelja Božanskog milosrđa, Ljudevit.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 6. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i pripravu za naš župni blagdan.

- U utorak 23. travnja Župa svetog Jurja mučenika, Gornja Drenova slavi svoga zaštitnika, župni blagdan.

- Hvala svima koji su na bilo koji način pridonijeli pripremi i proslavu svetkovine Uskrsa. Onima koji su dali prilog za cvijeće, dobrim gospođama: sestri Kruni, Jelici, Ivi, Veri i Gabrijeli, koje su očistile i uredile Crkvu, Isusov grob; pjevačima, Salezijancima suradnicima posebno na daru pisanica, Obiteljskoj zajednici, mladima koji su predmolili meditacije i pjesme u svetom Trodnevlju i naviještaju Božje Riječi, i svima vama koji ste sudjelovali u Euharistiji. Hvala obiteljima: Nemetz, Lolić, Račić, Franolić, Turkalj, Močinić, Šujević, Vidmar, Ninčević, Sonji na pomoći.

- Prošle nedjelje darovali ste od Korizmenog odricanja, u košaricama na izlazu iz crkve, za najsiromašnije u Našoj Nadbiskupiji 5.023,15 kn. Župnik je vaše darove predao nadbiskupu u katedrali svetoga Vida na posveti svetih ulja.

Hvala obiteljima koje su novčano pomogle najsiromašnijima na Kantridi. Podijelili smo 15. paketa hrane i novčani prilog, najpotrebnijima.

- Apostoli su bili skrive­ni u dvorani posljednje večere, ne znajući što će sa sobom. Doznaju kako je Isusov grob nađen prazan, njega nema u grobu! I tu, na praznom grobu, budi se nada i vjera kako nisu ostavljeni i prepušteni samima sebi, vjera i nada kako se događa nešto izvanredno, njihov Uči­telj opet je s njima, uskrsnuo je! To je Uskrs za apostole. A za nas? - Uskrsna pobjeda polazi od nas, od čovjeka, ta pobjeda događa se u nama; ja sam taj, i ti, koji po uskrslom Isusu Kristu pobjeđujemo zlo, u sebi i oko sebe. Uskrs je i nada. Nije samo nadanje u naše buduće uskrsnuće, koje će se dogoditi jednog dana, jest i to, nije to samo nadanje koje se ne obazire na današnji život. Draga braćo i sestre, i nakon Isusova Uskrsa ima smrti, mržnje, nasilja, grijeha. Ali, Uskrs donosi nešto posebno, donosi klicu ljubavi Božje u srca ljudi, koja je, kako sveti Pavao piše, razlivena u sr­cima vašim. Uskrs u nama rađa nadu i sigurnost kako je po­stavljeno novo pravilo, novo načelo, nova sigurnost: bol, patnja, križ... nemaju posljednju riječ, ne završava sve Velikim petkom nego uskrsnućem! To je poruka našega uskrsnog slavlja, poruka ali i poziv upućen svakome od nas; poziv kako i mi možemo živjeti s uskrsnu­lim Kristom.

Življenje s uskrsnulim Kristom do­gađa se na konkretan način: praštanjem, prihvaćanjem i uvažavanjem drugoga, brigom za drugoga, približavanjem Bogu i čovjeku-bližnjemu. S uskrsnulim Kristom započinje uskrsnuće, vječni i neprolazini život, koji mijenja čovjeka, a s obraćenjem čovjeka rađa se i novi, Božji svijet! Svima vam u crkvi, invalidima, starcima i bolesnicima, našim pomorcima, koji nisu mogli biti večeras s nama od srca želim sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs!

- Od tiska imate novi broj časopisa „Don Bosko Danas", „Zvona" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Svjedoče li uskrsnu poruku katolici na važnim položajima u društvu? - Ubijeni misionari diljem svijeta, uskrsni su pobjednici! 40 misionara, pastoralnih djelatnika i djelatnica, ubijenih 2018. godine, u svijetu, što je dvostruko više nego 2017. godine. - Kako je dočekati Uskrs s najtežom dijagnozom? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak... Danas uzmite i novi broj župnog listića „Padovanac".

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi