Nalazite se u > Župni info kutak

23. lipnja 2019. - XII. nedjelja kroz godinu

Josip Cafasso, Sidonija, Zdenka

Svete mise nedjeljom na Kantridi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Rođenje Ivana Krstitelja, Krsto

Ut.     - Dan državnosti, Vilim Adalbert

Sri.    - Ivan i Pavao, Virgilije
Čet.   - Ćiril Aleksandrijski, Ladislav

Pet.   - Presveto Srce Isusovo, Irenej, Mirko, Smiljan

Sub.  - Srce Marijino, Petar i Pavao apostoli, Krešimir

- Iduća nedjelja je 13. nedjelja kroz godinu, Rimski prvomučenici.

- Lipanj je mjesec posvećen Presvetom Srcu Isusovu. Pobožnosti započinju u 18 sati krunicom, litanijama Srca Isusova i Svetom misom u 18.30 sati.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas na pobožnosti.

- Župna zajednica svetog Ivana Krstitelja u Škurinju sutra slavi nebeskog zaštitnika, svetog Ivana Krstitelja. Sutra su Svete Mise u Škurinju, u: 10 sati vlč. Zlatko Čibarić i u 19 sati, don Rikardo Lekaj, župnik Uznesenja BDM u Puli.

- U petak je svetkovina Presvetog Srca Isusova. Svete mise u našoj crkvi su u 7 i 18.30 sati. Susjedna župa na Zametu slavi Župni blagdan. Trodnevnica je u utorak, srijedu i četvrtak u 18.30 sati zlatna krunica, i u 19 sati Sveta misa. Na blagdan su Svete mise na Zametu: 8; 9.30; 19 sati, pater Vatroslav Halambek DI.

- U subotu je svetkovina apostolskih prvaka Petra i Pavla. Srce Marijino. Svete mise u našoj crkvi su u 7 i 18.30 sati…

- Sestre Presvetog Srca Isusova, na Donjoj Drenovi, slave u subotu 6. srpnja 2019., 120 godišnjicu Družbe, u župnoj crkvi BDM Karmelske. Euharistijsko slavlje u 10.30 sati predvodi mons. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup i metropolit.

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a 2020. godine slavimo 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti unutrašnjost crkve novom bojom. Hvala darovateljima na novčanom prilogu. Do danas, 78. obitelji darovale su prilog. Svima iskrena hvala...

- Iduće nedjelja, 30. lipnja 2019. Susret ŽPV-a i ŽEV-a u župnom uredu u 17 sati.

- Od tiska imate novi broj časopisa, "Glas koncila", donosi vrijedne naslove: - Služba predsjednika Republike, legitimitet lišen moći. Teme od realnog interesa Hrvatske i njezinih građana ostaju u drugome planu, što je idealno za snage koje iz sjene vuku poteze. - Crkva se ne smije prilagođavati svemu „modernomu". - Kada vjera postaje ideologijom? - Evolucijski biolozi o pobačaju. - Neprimjerena djela koja se silom guraju u školsku lektiru. - Treba li za svećenike rediti žene? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi