Nalazite se u > Župni info kutak

25. prosinca 2017. - Isusovo rođenje - Božić

Badnjak - Adam i Eva.

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 20 sati s djecom i 24 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Božić, Božidar, Božo

Ut.     - Stjepan Prvomučenik. Svete mise u 8 i 18.30 sati.

Sri.    - Ivan apostol i evanđelist Ivana, Ivančica, Teodor
Čet.   - Nevina dječica, mučenici,
Neven, Nevenka, Mladen, Mladenka

Pet.   - Toma Becket, Tomislav, David kralj

Sub.  - Feliks, Eugen, Trpimir

- Danas je Badnjak. Svete mise su u 8; 10; 20 sati Polnoćka s djecom, obiteljima i starijim osobama s recitacijama Prvopričesnika. U 24 sata je Polnoćka s odraslima.

- Sutra je svetkovina Isusova rođenja, Božić. Svete mise su u: 8; 10; i 18.30 sati.

- U utorak, 26. prosinca je blagdan svetoga Stjepana. Svete mis su u 8 i 18.30 sati.

- Iduća nedjelja je svetkovina Svete Nazaretske obitelji: Isusa, Marije i Josipa. Svete mise su u: 8; 10; 18.30 sati

- Prošle nedjelje, „nedjelje Caritasa", darovali ste najpotrebnijima u milostinji 1.460,20 kn, a u košarici 4.094,95 kn. Župnik je vaše darove ukupno 5.555,15 kn, preda ekonomatu Nadbiskupije. Jedna osoba je darovala 1.000 kuna.

- Blagoslov obitelji započinjemo u utorak, 26. prosinca na svetog Stjepana prema rasporedu koji ste dobili u Božićnom pismu s prijavnicom. Utorak: Ante Pilepića, Creska, Izviđačka. Srijeda: Silva Milenića Lovre, Kastavska, Prolaz Marčeljeve Drage. Četvrtak: Istarska. Petak: Milutina Bataje, Mate Balote. Subota: Ede Jardasa. - Potrudite se vratiti prijavnicu iz Božićnog pisma kako bismo znali kad ste u svom stanu ili kući. Ako netko nije primio Božićno pismo, a želi blagoslov obitelji, neka nam na javi, ili nakon Svete mise u sakristiji ispuni prijavnicu...

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Hvala svima koji su pomagali postaviti borove: gospodinu Ivanu Ivetcu, Grgi, Marčelu i Darku. Hvala svima koji su pripremili jaslice: Gabrijeli, obitelji Franolić, obitelji Nemetz, obitelji Močinić, obitelji Škarica, Juri Račiću. I ove godine gospođa Nora darovala je borove za crkvu. Hvala sestri Kruni i gospođi Ines za kićenje crkve. Hvala svima vama dragi župljani koji ste dolazili na zornice, s. Kruni i članovima zbora koji su predvodili pjevanje na Zornicama i Salezijansku pjevanu devetnicu... Hvala Salezijancima suradnicima, posebno Jelici i Veri koje su svaki dan pripremili čaj, kolače, kavu i čišćenje dvorane i okoliša. Hvala gospođi Sonji, Marinu, Marčelu, Juri Račiću i ostalima za dijeljenje „Božićnih pisama". Hvala dobrim gospođama, na darovima, prilozima, kolačima. Hvala obiteljima, Nemetz, Močinić, Komadina koji su ovoga Božića materijalno pomogli najsiromašnijim obiteljima na Kantridi. Hvala gospodinu Ivanu Ivetcu za dar kivija potrebnima. Hvala gospođi Gabrijeli za uređenje crkve i jaslica. Marinu, Matiji, Jeleni i Gabrijeli za kićenje borova.

- Od tiska imate novi broj "Zvona", don Bosko Danas", „Biblija danas", „Riječka Majka, Krucifiska Kozulić" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Božić, oslobađanje čovjčnosti. - Američki kongresnik Smith: „Nerođena djeca pate". - Odgovoriti na iščezavanje smisla Božića. - Božićni običaji, tradicija i kultura. - Uzmite, čitajte, i drugima preporučite Katolički tisak… Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi