Nalazite se u > Župni info kutak

26. svibnja 2019. - 6. vazmena nedjelja

Filip Neri
Svete mise na Kantridi nedjeljom: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Augustin Canterberijski, Bruno, Julije

Ut.     - German, Vilim, Velimir

Sri.    - Joseph. Kowalski, Euzebije, Ervin, Većeslav
Čet.   - Uzašašće Gospodinovo - Spasovo

Pet.   - Pohod BDM, Majka Božja od kmenitih vrata

Sub.  - Justin, Mladen, Cvjetko

- Iduća nedjelja nedjelja je 7. uskrsna nedjelja, Marcelin, Petar.

- Svibanj je Marijin mjesec. Svibanjske pobožnosti su svakoga dana u našoj crkvi u 18 sati, krunica BDM, litanije i Sveta misa u 18.30 sati.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 11. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i već neposrednu pripravu za naš župni blagdan. 

- U četvrtak je je Uzašašće Gospodinovo, Spasovo. Svete mise u 7 i 18.30 sati.

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a 2020. godine slavimo 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti unutrašnjost crkve novom bojom. Hvala darovateljima na novčanom prilogu. Do danas, 38. obitelji darovale su prilog po ovoj nakani. Svima iskrena hvala...

- Komisija Hrvatske biskupske konferencije "Iustitia et pax" poziva vjernike, kao i sve građane Republike Hrvatske, na sudjelovanje na izborima zastupnika za Europski parlament, danas - nedjelju, 26. svibnja 2019.

Birač glasa tako što zaokruži redni broj ispred naziva samo jedne kandidacijske liste na kojoj ima 12. imena-kandidata, a 33. su kandidacijske liste. Želi li birač jednom kandidatu s kandidacijske liste za koju je glasovao dati prednost pred ostalim kandidatima na toj kandidacijskoj listi, zaokružuje i redni broj ispred imena i prezimena samo jednog kandidata kojemu daje prednost (to je preferirani glas).

- Od tiska imate novi broj časopisa „Zvona", „Don Bosko Danas", „Biblija Danas" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Komunistički zločini ne mogu ostati skriveni. Sveta misa za sve žrtve o 74. godišnjici Bleiburške tragedije". - Hrvatska poput zaslijepljena putnika. - Sada moramo pokazati Stepinčevu vjeru. - Nedjelja turizma: Naći vjeremena za dušu, rodbinu i prijatelje. - Tribina o liječničkom prizivu savjesti. - Reportaža iz Tordinaca: Pod Marijinim plaštem liječe ratne rane. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak...

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi