Nalazite se u > Župni info

27. siječnja 2019. - 3. nedjelja kroz godinu

Anđela Merici, Mario

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Toma Akvinski, Tomislav

Ut.     - Valerije, Tvrtko, Zdeslav

Sri.    - Martina, Gordana, Darinka
Čet.   - sveti Ivan don Bosko, Viktor, Julije

Pet.   - Brigita, Miroslav

Sub.  - Prikazanje Gospodinovo - Svijećnica

- Iduća nedjelja je 4. kroz godinu, Vlaho, Blaž, - Dan života.

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Euharistijsko klanjanje je pobožnost u kojoj se Isus u Presvetom Oltarskom Sakramentu izlaže u pokaznici pred vjernike. Kristu se upućuju molitve a vjernici promatraju skrivenog-prisutnog Boga meditirajući pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Svatko može, tijekom cijeloga dana, osobno meditirati doživljavajući stvarnu Isusovu prisutnost pod prilikama kruha, za nas.

- U petak je prvi petak u mjesecu veljači. Posjetit ćemo prije podne bolesnike u „Domu Kantrida" a poslije podne u našoj Župi. Klanjanje POS je u 18 sati i Sveta misa u 18.30 sati.

- U subotu 2. veljače je Svijećnica, Prikazanje Gospodinovo. Svete su mise u našoj crkvi u 8: i u 18.30 sati. Blagoslov svijeća bit će i u jutro i navečer…

- Početak Obiteljskog tjedna i Dan života je iduće nedjelje, 3. veljače 2019., i traje do Dana braka, nedjelja, 10. veljače 2019. Želimo podsjetiti na vrijednosti života, braka, roditeljstva i obitelji. U nedjelju 10. veljače 2019. proslavit ćemo „Dan braka" i obnoviti bračne zavjete u našoj župi, svetog Antuna Padovanskog, na Kantridi, svih oženjenih i prisutnih na Svetoj misi. - U ponedjeljak, 4. veljače 2019., Tribina: Kako postati bolji čovjek?, Dvorana samostana sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskoga, ulica dr. Frana Kresnika 15., u 16.30 sati. - Srijeda, 6. veljače 2019., Tribina: Primjećujemo li potrebe starijih osoba oko nas?, Dvorana Ordinarijata Riječke nadbiskupije, Ivana Pavla II. 1, u 18,30 sati. - Četvrtak, 7. veljače 2019. - Klanjanje za obitelji u 18 sati na Kantridi za naše župljane. - Subota, 9. veljača 2019. – krunica po nakani za obitelji po župama.

- U četvrtak Salezijanci slave svetkovinu svetog Ivana don Boska, utemeljitelja, u crkvi Marije Pomoćnice, Vukovarska 62. Pripremaju se trodnevnicom. Svete mise na svetkovinu don Boska su u 9; 10,30; 12 sati. Svečanu Svetu misu u 18.30 sati predvodi mons. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup i metropolit.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Od tiska imate nove brojeve „Don Bosko Danas", „Biblija Danas" i „Glas koncila" s vrijednim naslovima: - Politika još uvijek guši ekumenizam. - Društvom ponovno dominira boja kršćanske krvi. Pravo na vjersku slobodu danas nije dostatno poštivano. - Čovječe, tko si?, zamijenilo je podmuklo pitanje: Čovječe, kojim pravima želiš raspolagati? - Zašto našemu narodu treba više proroka? - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi