Nalazite se u > Župni info

28. lipnja 2020. - 13. nedjelja kroz godinu

Irenej Lionski, Mirko, Smiljan 

Svete mise su danas u našoj crkvi na Kantridi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon. - Sveti Petar i Pavao, apostoli, Krešimir, Krešo

Ut.   - Prvomučenici Rimske Crkve, Emilijana

Sri.  - Aron, Šimun, Predrag, Zvjezdana, Estera
Čet. - Oton, Višnja, Mladen

Pet. - Toma apostol, Tomislav, Tomo

Sub. - Elizabeta Portugalska, Elza, Laura

- Iduća nedjelja je 14. nedjelja kroz godinu, Ćiril i Metoda, Antun Maria Zakarija.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas na pobožnosti.

- U petak je prvi petak u mjesecu. U 18 sati je klanjanje POS i u 18.30 sati Sveta misa.

- Prema izričitoj želji Svetoga Oca, a u znak solidarnosti s onima koji su pogođeni strašnim virusom, ove godine odgađa se godišnje prikupljanje kolekte Petrovog novčića, koja se u Hrvatskoj zadnjih godina održavala u nedjelju najbližu svetkovini svetog Petra i Pavla. Ipak, danas u slavlju svih Svetih misa obnovimo zajedništvo s Rimskim prvosvećenikom i pomolimo se na njegove nakane.

- Od tiska imate novi broj časopisa "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: Upravljanje strankama inkubator klijentelizma. Objavljivanje lista za predstojeće parlamentarne izbore bilo je povod, uredniku Glasa Koncila mons. Ivanu Mikleniću, u redovitom komentaru osvrnuti se na stanje političkih stranaka u Hrvatskoj u perspektivi općega dobra i prosperiteta Hrvatske. - Građani i radnici protiv rada trgovina nedjeljom. Glas Koncila objavljuje pismo u kojem Hrvatski savez za nedjelju, široki savez institucija, društvenih i crkvenih, te subjekata civilnoga društva, od političkih stranaka argumentirano zahtijeva nek se zaštiti nedjelja kao neradni dan tisuće trgovaca u Hrvatskoj. - Žrtva sotonističkog obreda uskoro blaženica. Kongregacija za kauze svetih i blaženih objavila je dekret kojim se talijanskoj redovnici s. Mariji Lauri Mainetti priznaje mučeništvo, ubijena je "in odio fidei", iz mržnje prema vjeri. Dana 6. lipnja 2000. redovnicu su ubile tri maloljetne djevojke koje su prethodno sklopile krvni savez uz obećanje kako će prinijeti krvnu žrtvu đavlu. - Iskustva i pouke nastave na daljinu. Koje je sve probleme iznijela na vidjelo nastava na daljinu i koje je učenike i obitelji škola u izvanrednim okolnostima posebno pogodila, na ta i slična pitanja odgovara prof. dr. Josip Burušić, istraživač obrazovanja i voditelj u Znanstvenom centru izvrsnosti za školsku efikasnost i školski menadžment Instituta Ivo Pilar. - Koliko još godina moramo prekopavati jame? To je pitanje, među ostalim, postavio varaždinski biskup u miru Josip Mrzljak kao predvoditelj mise zadušnice u sklopu jubilarnog tridesetog spomenpohoda i molitve za žrtve kod glasovite jame Jazovke na Žumberku. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak. Danas uzmite novi broj župnog listića „Padovanac".

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi