Nalazite se u > Župni info kutak

28. svibnja 2017. - 7. vazmena nedjelja

German, Vilim, Velimir.

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Euzebije i Polion, Ervin, Većeslav

Ut.     - Bazilije, Ivana Arška, Ferdinand, Srećko

Sri.    - Pohođenje BDM, BDM Kamenitih Vrata, Petronila
Čet.   - Ju
stin, Justina, Mladen, Teofil, Fortunat, Cvjetko

Pet.   - Marcelin i Petar, Erazmo, Eugen, Gvido

Sub.  - Karlo Lwanga, Cecilija, Hilarije, Olivija

- Iduća nedjelja je Nedjelja Duha Svetoga - Pedesetnica, sveti Kvirin sisački, Predrag, Spomenka.

- Svibanj je Marijin mjesec. Svibanjske pobožnosti su svakoga dana u našoj crkvi. U 18 sati krunica BDM, litanije i Sveta misa u 18.30 sati.

- U našoj Župnoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 12. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i pripravu za naš župni blagdan.

- Dekanatski susret Župnih Pastoralnih i ekonomskih vijeća, kateheta i vjeroučitelja i svih angažiranih vjernika laika je na Viškovu u crkvi svetog Mateja, 3. lipnja 2017. u 9,30 sati. Tko će poći nek se upiše na popis u sakristiji.

- U razdoblju od 9. do 11. lipnja 2017. godine održat će se trodnevna Duhovna obnova grada Rijeke u Dvorani Mladosti na Trsatu za sve vjernike naše Nabiskupije. Ovo je prilika za obnovu srca i duha, a u gradu Rijeci nije se održala već više od 10 godina kada je fra Zvjezdan Linić okupio mnoge. Predovitelj ovogodišnje duhovne obnove je fra Ante Vučković, poznati duhovnik iz Splita.

Program počinje u petak  9. lipnja u 18 h. Bit će održan prvi nagovor Isus kao dijete, izvor rijeke, djeca i mladi" nakon čega će uslijediti molitva krunice i Euharistijsko slavlje, a sve će završiti klanjenjem pred Presvetim.

U subotu, 10. lipnja, program počinje u 10 h. U prvom dijelu programa koji traje do 13.00h održat će se dva nagovora Sveta Obitelj, razvijanje toka rijeke, obitelji"  i  Isusovo javno djelovanje, riječne bujice, zreli Kršćanin" te će se izmoliti krunica. Drugi dio programa počinje u 16 h s pokorničkim bogoslužjem, a zatim slijedi četvrta kateheza Isusova muka i smrt, poniranje rijeke, čovjekove boli, tjeskobe i smrt", prigodna svjedočanstva i Euharistijsko slavlje. U 20 h održat će se glazbeno scenska predstava, a program završava Marijanskim bdijenjem i procesijom do Svetišta Gospe Trsatske povodom 650. obljetnice Gospine slike.

U nedjelju, 11. lipnja, program počinje u 9 h s posljednjim nagovorom Isusovo uskrsnuće i slava Svetog Trojstva, delta rijeke, Čovjekov život u punini i uskrsnuće", a svečano završno Euharistijsko slavlje predvodi riječki Nabiskup mons. dr. Ivan Devčić u 12 h.

- Vijeće za pastoral mladih Riječke nadbiskupije poziva Vas na Duhovsko bdijenje mladih Riječke nadbiskupije u Crkvu Uznesenja BDM Assunta, u subotu, 3. lipnja 2017. u 20 sati.

- Završetak  školske godine, zahvala - Te Deum, u katedrali svetog Vida, u srijedu 7. lipnja u 19.30 sati.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Biblija Danas", „Zvona", „Don Bosko Danas" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Lokalni izbori otkrili slabosti političkoga sustava. - Smiju li katolici zaboraviti Svetu Zemlju? - Koji je katolički svećenik otac „velikog praska"? - Što će biti s hrvatskim identitetom bez kulture? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak… Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…
Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi