Nalazite se u > Župni info

29. rujna 2019. - XVI. nedjelja kroz godinu

Mihael, Gabrijel, Rafael, arkanđeli

Svete mise nedjeljom - u crkvi na Kantridi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Jeronim, Jerko, Jere

Ut.     - Terezija od Djeteta Isusa, Tereza

Sri.    - Anđeli čuvari, Anđelko, Dina
Čet.   - Svjetlana, Kandid, Maksimilijan

Pet.   - Franjo Asiški, Franka, Franciska

Sub.  - Faustina Kowalska, Flavijan, Mavro, Albert Marvelli

- Iduća nedjelja je 27. nedjelja kroz godinu, Bruno, Vjera, Verica, Dragan.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Potičemo vas i pozivamo na pobožnosti POS. - U utorak, 1. listopada, u 18 sati, početak je listopadskih pobožnosti Blaženoj Djevici Mariji, Molitva krunice, pjevane litanije i Sveta misa u 18.30 sati.

- Sutra u ponedjeljak 30. rujna 2019., o. Dominikanci slave blagdan svetog Jeronima, zaštitnika dominikanske crkve. Svetu misu u 18.30 sati predvodi dr. fra Slavko Slišković.

- U petak je Prvi petak u mjesecu listopadu. Posjetit ćemo prije podne starije i nemoćne osobe u „Domu Kantrida", a poslije podne u našoj Župi. Klanjanje POS je u 18 sati i Sveta misa u 18.30 sati.

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a 2020. godine slavimo 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti unutrašnjost crkve novom bojom. Do danas, 125. obitelji darovale su prilog. Svima iskrena hvala...

- Djeca osnovne škole: Treći razredi, pripravnici za Prvu svetu Pričest, Župnu katehezu imaju: subotom u 11 sati, 4 i 5 razredi, subotom u 15 sati, 6 i 7 razredi, subotom u 10 sati, 8 razredi, pripravnici za sakrament svete Potvrde, subotom u 16 sati. Srednjoškolci, četvrtkom u 19 sati. - Roditelji, dođite nedjeljom i blagdanom, sa svojom djecom i sudjelujte u slavlju Svete mise. Budite vjerodostojni svjedoci vjere, svojoj djeci. Potičite i podržavajte svoje djete u pohađanju Župne kateheze. Uključite se u život, molitvene susrete ili pjevačke zborove naše župe: zbor mladih ili mješoviti zbor.

- Župa svetog Franje Asiškog, Pehlin, 4. listopada 2019. slavi svetkovinu svetog Franje Asiškog. Pripremaju se trodnevnicom. Sveta misa je u 18 sati. U Četvrtak nakon Svete mise svečani je obred preminuća svetog Franje. Na svetkovinu, 4. listopada, petak - svečanu Svetu misu u 18 sati predvodi fra Bernard Rubinić.

- Upisi u Nadbiskupijsku školu za crkvenu glazbu, smjer Liturgijska glazba za odrasle i početni tečaj za djecu i mlade. Upisi su do 15. listopada 2019.

- Caritas nadbiskupije Rijeka pod geslom „Srce voljenima, pomoć potrebnima" nudi lampione sa znakom Caritasa, po 10 kuna po komadu. Vrijeme izgaranja je 40 sati. Kupnjom Caritasovih lampiona dvostruko darujete: najmilije svijećom i molitvom, najpotrebnije materijalnom pomoći. Podržite ovu akciju…

- Zahvala Salezijancima suradnicima: Veri, Gabrijeli i Jelici za pripremu u crkvi i doček djece Osnovne škole "Kantrida" s ravnateljicom Sanjom Kvaternik Hren, učiteljima i nastavnicima na Službu riječi. Zahvala i sestri Kruni na predvođenju pjevanja.

- Od tiska imate novi broj časopisa "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Žrtve uvijek pobjeđuju. Otvorenje galerije pod imenom "Fra Bernardin Sokol" i postavljanje njegova poprsja u utorak 17. rujna na otoku Badiji, izazvalo je pojedine medije koji su prenijeli optužbe povjesničara poznatog po ideološkim i pristranim stajalištima. - Narod može imati budućnost samo ako je otvoren životu! Intervju s dr. o. Tomislavom Smiljanićem, franjevcem, moralnim teologom, u kojemu on progovara o ideološkim podjelama u hrvatskome društvu u kojem se sve više zamagljuje istina i gubi čvrsti duhovni orijentir, o solidarnosti u društvu, demografiji, sveti Franjo i ekologija. - Zar i slijepi mogu biti likovni umjetnici? Profesorica likovne kulture Tanja Parlov osmislila je jedinstvenu metodu kojom se djeca koja imaju potpuno ili djelomično oštećenje vida mogu kreativno izraziti. - Hrvatska vapi sa strukovnim zanimanjima! Učenici srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja mogu tražiti stipendije. Otvoren je natječaj do 31. listopada. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi