Nalazite se u > Župni info kutak

30. travnja 2017. - 3. uskrsna nedjelja

Pijo V. papa, Josip Cafaso, Zrinski i Frankopani

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Sveti Josip radnik, Jeremija

Ut.     - Anastazije, Eugen, Boris

Sri.    - Sveti Filip i Jakov apostoli, Mladen
Čet.   - Florijan, Cvjetko, Cvijeta

Pet.   - Maksim, Anđelko

Sub.  - Sveti Dominik Savio, Danko, Nedjeljko

- Iduća nedjelja je 4. uskrsna nedjelja, nedjelja Dobrog Pastira, Sveti Dujam, Duje, Duško. Početak je mjeseca svibnja posvećenog BDM. Pozvani ste na pobožnost…

- Nadbiskupijski susret mladih održat će se, u sobotu, 13. svibnja 2017., u Župi svetog Križa - Srdoči.

- U subotu 27. svibnja 2017. pozvani ste na četvrti pripremi susret Duhovne obnove grada Rijeke: „Rijeka milosti u luci zajedništva" u svetište Majke Božje Snježne u Ličkom polju, pod nazivom „Obiteljski vlak". Prijavite svoju obitelj i u subotu, 27. svibnja 2017., u 8.30 sati krenimo vlakom iz Rijeke u Lič. Euharistijsko slavlje predvodi naš nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić u 11.30 sati. Povratak je predviđen vlakom u 18.30 sati. Participacija za odrasle osobe, 50 kuna, za djecu 10 kn (putovanje i ručak), plaća se na dan susreta. Prijavite se on-line na web stranici Riječke nadbiskupije: http://ri-nadbiskupija.com/ do 20. svibnja, ili u Župne urede.

- Dekanatski susret Župnih Pastoralnih i ekonomskih vijeća, kateheta i vjeroučitelja i svih angažiranih vjernika laika bit će na Viškovu u crkvi svetog Mateja, 3. lipnja 2017. u 9,30 sati. Parkiralište je ispod škole „Milihovo" i za tri minute ste kod crkve. Zakuska koju ćemo organizirati nakon susreta također se nalazi u blizni crkve i parkirališta „Milihovo".

- Pozvana su djeca od 5. razreda osnovne škole pa do srednjoškolaca i studenata na susret „Otvorena vrata bogoslovije" od 5.-7. svibnja 2017., od 17 sati a završetak je u nedjelju ručkom u 13.30 sati u Sjemeništu.

- Iduća nedjelja je nedjelja Dobrog Pastira, nedjelja molitve za nova duhovna zvanja, milostinja i vaši darovi u košaricama na izlazu iz crkve predaju se našoj Nadbiskupiji za sjemenište. To je Vaš godišnji obiteljski dar za uzdržavanje Nadbiskupijsko sjemenište u Rijeci...

- Idući petak je prvi petak u mjesecu svibnju. Prije podne posjetit ćemo starije i nemoćne osobe u „Domu Kantrida", poslije podne u našoj Župi. Klanjanje POS je u 18 sati i Sveta misa u 18.30 sati.

- Iduće nedjelje je Prva Sveta Pričest u našoj župi na Kantridi. Prvu Svetu Pričest primit će 26 Prvopričesnika. Preporučamo ih u vaše molitve.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Don Bosko Danas", „Biblija Danas", "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Hrvatsko iseljeništvo frustrira premala zastupljenost u Saboru. - Tko je zloupotrijebio hrvatski „marš za znanost"? - Zašto rodbina nema pravo znati za grobove najbližih? - Zašto je iseljeništvo trajni izazov za Crkvu? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak... Danas svakako uzmite i novi broj Župnog listića „Padovanac"...
Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi