Nalazite se u > Župni info

8. prosinca 2019. - II. nedjelja Došašća

Bezgrešno začeće BDM - Ljiljana!

Svete mise nedjeljom na Kantridi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Valerija, Zdravka, Ciprijan

Ut.     - Gospa Loretska, Judita, Julija

Sri.    - Damaz, Damir, Sabin
Čet.   - BDM Guadalupska, Špiro

Pet.   - Lucija, Luca, Svjetlana

Sub.  - Ivan od Križa, Blaženi Oton iz Pule

 -. Sutra, 9. prosinca liturgijska je proslava svetkovine Bezgrešnog Začeća BDM.

Svete mise u našoj crkvi su u 6.45 sati, Zornica - i u 18.30 sati.

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a iduće 2020. godine 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti unutrašnjost crkve novom bojom. Do danas, 165. obitelj darovale su prilog. Svima iskrena hvala....

- Iduće nedjelje je 3. nedjelju Došašća, nedjelja Caritasa. Prikupljamo pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj, „za 1000 radosti". Ovogodišnji moto nedjelje Caritasa je „Probudi dobro u svijetu". Dosegnut ćemo Caritasovom mrežom siromašne obitelji u Hrvatskoj djelujući zajedno i solidarno. Nastavimo djelo onoga koji je „prošao zemljom čineći dobro"! I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti! (Mt 6,4).

- Sveta Tri Kralja, Bogojavljenje, dan je proslave papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva. Papinska misijso djelo svetog Djetinjstva godišnje podupire nekoliko stotina projekata vezanih za djecu u misijskim zemljama diljem svijeta. Svi projekti podržani su i ovjereni od mjesnih biskupa iz misijskih zemalja. 2020. godine upoznat ćemo Tanzaniju gdje djeluje petero naših misionara. Djeca koja žele mogu uzeti kutijice na dnu crkve i tijekom božićnih blagdana promisliti što mogu učiniti za siromašnu djecu Tanzanije?

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Božića prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Hvala Salezijancima suradnicima, Jelici, Gabrijeli, Veri koje su pripremale darove za djecu. U kutijici na stoliću darovali ste 1.648,30 kuna. Vašom dobrotom sveti Nikola podijelio je 105 darova djeci. Hvala roditeljima i djeci Prvopričesnika na recitacijama, gospođi Diani na pomoći i gospodinu dr. Paolu Blecich za radosno i spretno vođenje programa.

- Svete mise Zornice u našoj crkvi su u 6.45 sati. Pozivamo vas na Euharistijsko slavlje i druženje nakon Svete mise u vjeronaučnoj dvorani.

- Božićna ispovijed za sve župljane u našoj crkvi bit će 17. prosinca u 17 sati. Školska djeca ispovjedit će se na župnoj katehezi…

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Da život imaju", „Veritas", „Ladonja", Mali koncil MAK", „Zvona" i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Kampanja prije kampanje ili "medijsko licemjerje". Predsjednička kampanja u medijima počela je prije službene kampanje manipulacijama. Iznijela je činjenice koje tvorci manipulacija možda i nisu željeli. - Kome su bili krivi "hrvatski anđeli" Djeca ubijena u domovinskom ratu povezuju dva izvještaja o događajima koji su posvećeni spomenu na male "anđele", jedan u zagrebačkim Remetama a drugi u Zadru. - Što je grijeh protiv Duha Svetoga?  O tom grijehu Isus u Evanđelju kaže (Mk 3, 29), za nj nema oproštenja. - Populizam može korigirati anomalije predstavničke demokracije. Intervjuu sociologa dr. Ivana Balobanića. - Teorija evolucije i vjera u Stvoritelja nisu u suprotnosti. Kad je prihvaćena spoznaja kako se čovjek do svoga sadašnjega stanja razvio u evolutivnom procesu, to ne poništava biblijsku i teološku tvrdnju kako čovjek postoji jer ga je Bog htio." - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak.

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi