Nalazite se u > Župni info kutak

9. veljače 2020. - 5. nedjelja kroz godinu

Sveta Skolastika, Sunčica, Zora - Dan braka

Svete mise nedjeljom na Kantridi: u 8; 10 i 18.30 sati. 

Tijekom tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Blaženi Alojzije Stepinac, Vjekoslav, Vilim

Ut.     - Gospa Lurdska, Marija, Mirjana, dan bolesnika

Sri.    - Damjan, Zvonimir, Tomo
Čet.   - Katarina Ricci, Kristina

Pet.   - Valentin, Valentina, Zdravko

Sub.  - Klaudije Colombière, Vitomir, Vito

- Danas, 9. veljače 2020. u našoj Nadbiskupiji slavimo „Dan braka". Svi oženjeni obnovit će bračne zavjete u slavlju Svete mise u 10 sati. Svima koji ispunjavaju uvjete podijelit ćemo Bolesničko pomazanje.

- Iduća nedjelja je 6. nedjelja kroz godinu, Julijana, Onezim, Miljenko…

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje.

 Program Svjetskog dana bolesnika:

- Utorak 11. veljače u 12 sati, Misa za bolesnike, kapucinska crkva Gospe Lurdske, predvodi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić

- Srijeda 12. veljače u 10.30 sati, Sveta misa, Dom za starije i nemoćne osobe "Kantrida”, predvodi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić

- Četvrtak 13. veljače u 11:30 sati, Sveta misa, Psihijatrijska bolnica "Lopača”, predvodi vlč. Đulijano Trdić, dr. med, mr. dubinske prihologije.

Organizatori su: Riječka nadbiskupija, Klinički bolnički centar Rijeka, Medicinski fakultet Rijeka, Dom zdravlja PGŽ, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i Medicinska škola u Rijeci.

- Na posljednjoj klupi, koji do sada niste, uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Od tiska imate novi broj časopis „Don Bosko Danas", „Veritas", „Glasnik Srca Isusova i Marijina" i „Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Europska unija na prekretnici. "Iskorištavanja mladih i školovanih u koje bogate zemlje nisu ništa uložile, a dobro se koriste njihovim stručnim uslugama". - Glas redovništva u Ujedinjenim narodima. Nekoliko katoličkih muških i ženskih redovničkih zajednica udružene u međunarodnu nevladinu organizaciju VIVAT International, djeluje pri UN-u kao savjetodavna organizacija nekoliko tijela koje se bave ljudskim pravima. - Mladi žive u predbračnoj čistoći! Svjedočanstva Luke Sentea, višestruko angažiranog mladog vjernika iz župe Uzvišenja svetog Križa, Začretje. - Crkva u Europi: intervjua s kardinalom Jean-Claude Hollerich, nadbiskup Luxemburga i predsjednik Komisije biskupskih konferencija Europske unije. Fenomen iseljavanja mladih iz dijela zemalja EU-a, među kojima je i Hrvatska. - Bračni par, model evangelizatora. - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak... Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…

- Prijave za 11. Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu pod geslom „Što god vam rekne, učinite!" (Iv 2,5) traju do nedjelje, 15. ožujka 2020. Nakon toga datuma prijave više neće biti moguće. Mladi se prijavljuju isključivo Župnim uredima ili vjeroučiteljima. Na Susret se mogu prijaviti mladi od krizmaničke dobi (8. razred osnovne škole) do 30 godina. Popunjene prijavnice trebate dostaviti zajedno s uplatom koja iznosi 250 kn po osobi za one koji kreću u petak, 8. svibnja, a za one koji kreću u subotu 9. svibnja 180 kn (uključuje kotizaciju za Susret i prijevoz) kako bi se sve prijave na vrijeme mogle unijeti u sustav. Podaci potrebni za prijavu su: ime i prezime, spol, datum rođenja, veličina majice, broj mobitela, e-mail, mjesto i župa iz koje dolaze te dolazite li na jedno noćenje ili dva (postoji opcija dolaska u petak).

U Rijeci, u Centru za mlade „Miroslav Bulešić" (Slavka Krautzeka 74) održavat će se jednom mjesečno pripremni susret. Termini pripremnih susreta su: 17.3., 21.4. i 5.5, a lokacija će biti naknadno javljena.

Sve informacije oko Susreta možete pratiti na Facebook stranici Ureda za pastoral mladih Riječke nadbiskupije.

Program susreta

SHKM u Zagrebu održava se 9. i 10. svibnja, ali prijavljeni su pozvani doći u petak, 8. svibnja kako bi se smjestili i upoznali sa svojim domaćinima. U subotu, 9. svibnja, u prijepodnevnim satima svi mladi sudjelovat će na katehezama koje će se održavati u 15-ak župa Zagrebačke nadbiskupije, a poslijepodne bit će organiziran program u centru Zagreba. Navečer se program nastavlja u župama u kojima ćete biti smješteni. U nedjelju, 10. svibnja, središnje misno slavlje održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića.

Prilozi: Prijavnice za SHKM u Zagrebu (.doc ili .xls formati)

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi