Nalazite se u > Vijesti

DAN DRŽAVNOSTI - 25. lipnja 2019.

DAN DRŽAVNOSTI - 25. lipnja 2019.
"Objavljujem cijelome svijetu suverenu volju hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske: današnjim se danom RH proglašava samostalnom i suverenom državom", objavio je prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman nakon što su na referendumu 19. svibnja 1991., hrvatski građani odlučili kako žele raskidanje svih državnopravnih veza s bivšom SFRJ.
Danas slavimo Dan državnosti, 27. godina od odluke o samostalnosti, koja znači kako je postignuto ono što je najbolje i najvažnije od svega u ovozemnom životu jednoga naroda i pojedinca a to je sloboda. Sloboda u Bogu i sloboda u odnosu prema ljudima. Molimo za tolike koji su svoje živote, svoje znanje i ljubav ugradili u ovu našu svakidašnjicu.
Danas s radošću pjevamo „Lijepa naša Domovino". Ona je uistinu lijepa po našem plavom moru, zlatnim poljima, bistrim rijekama i očuvanim planinama, a je li uistinu lijepa ili je i nagrđena rugobom tolikih svojih sinova i kćeri danas i tijekom cijele naše povijesti!?
Zahvalni smo Gospodinu za sve ljude tijekom naše povijesti a poglavito za junačke sinove i kćeri koji su svojim znanjem i vjerom, svojom hrabrošću i darom života oslobodili i stvorili svoju Domovinu u Domovinskom ratu. Molimo Gospodina nek nas vodi, brani, štiti kako bismo i mi i novi naraštaji koji dolaze, dobre plodove u slobodnoj Domovini donosili…
"Tko god posjeduje zemaljska dobra i vidi svoga brata u nevolji i od njega zatvori svoje srce - kako će ljubav Božja ostati u njemu?" (1 Iv 17).
U poruci svoje Riječi Isus nam danas reče: Kakvi ste u otajstvu svoga srcu tako se i ponašate jedni prema drugima, i u svijetu. Čovjek iznosi iz svoje nutrine samo ono što u sebi jest. Sve što u biti jest čovjek je u samom sebi, ali ako nije izišao iz sebe onda je ostao nedorečen.
25. lipnja 1991. Hrvatski sabor donio je Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske. Do 2001. Dan državnosti slavio se 30. svibnja, u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora…
DAN DRŽAVNOSTI - 25. lipnja 2019.
Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi